Update articol:

TikTok sesizează justiţia americană pentru a evita interdicţia dorită de administraţia Trump

https://pixabay.com/ https://pixabay.com/

TikTok a cerut unui judecător american să suspende un decret al administraţiei Trump care prevede interzicerea descărcării aplicaţiei în SUA începând de duminică, potrivit AFP, potrivit Agerpres.

Într-o moţiune depusă la un tribunal din Washington, reţeaua de socializare, filială a companiei chineze ByteDance, susţine că o astfel de interdicţie ar reprezenta o încălcare a Constituţiei SUA.

O audiere urmează să aibă loc joi la respectivul tribunal.

Departamentul american al Comerţului a anunţat sâmbătă că va amâna până la 27 septembrie (în loc de 20 septembrie) interdicţia de a descărca în SUA populara aplicaţie.

O interdicţie completă asupra activităţilor TikTok pe teritoriul SUA ar putea intra în vigoare începând cu 12 noiembrie.

Pentru a scăpa de interdicţie, Donald Trump a cerut ca TikTok să transfere activităţile din SUA sub control american.

“Dacă interdicţiile nu sunt suspendate, daunele produse reclamanţilor vor fi ireparabile”, scrie platforma în documentul judiciar.

Aplicaţia contestă în special ideea că măsura administraţiei Trump ar fi bazată pe temeri privind securitatea naţională a SUA.

Trump a acuzat aplicaţia, în mai multe rânduri, de spionaj în favoarea Chinei prin colectarea de date ale utilizatorilor săi. Reţeaua de socializare a respins acuzaţiile.

Platforma a mai deschis deja o procedură judiciară la sfârşitul lunii august în California pentru a contesta decretul de interdicţie.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (30/10/2020)

Hotarari AGOA din data de 29.10.2020 - versiunea in limba engleza

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (30/10/2020)

Hotarari AGA O & E din 30.10.2020

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (30/10/2020)

Acceptare mandat membru provizoriu Directorat