Update articol:

Tim Sloan, directorul executiv al Wells Fargo, demisionează, în urma unui scandal privind tacticile de vânzări ale băncii

Foto Twitter Foto Twitter

Senatorul Elizabeth Warren a cerut în mod repetat ca Sloan să fie demis din funcția de CEO, acuzându-l că a fost implicat în scandalul conturilor false din 2016

Wells Fargo & Co a declarat, joi, că Tim Sloan va demisiona imediat în funcția de director executiv, devenind al doilea CEO care va părăsi banca în urma unui scandal privind tacticile de vânzări ale instituţiei. Consiliul de administrație a anunţat, într-o declarație, că este cel mai bine să caute un candidat din exterior care să îl înlocuiască pe Sloan. Consilierul general al băncii, C. Allen Parker, unul dintre puținii nou-veniți în conducerea băncii, va servi ca director executiv interimar, potrivit Reuters.

Mişcarea Wells Fargo de acum reprezintă, de fapt, o recunoaştere a faptului că numirea unui alt insider la conducerea băncii, acum trei ani, a fost  o eroare, după ce directorul executiv anterior, John Stumpf, a demisionat ca urmare a unor dezvăluiri  că Wells Fargo a deschis milioane de conturi fictive în numele clienţilor, fără să le ceară aprobarea.  

Ieri, Sloan, în vârstă de 58 de ani, a declarat, într-o conferinţă cu analiştii, că a decis să plece: “Vreau să-i asigur pe toţi cei interesaţi că aceasta (n.r. demisia) a fost decizia mea și nu este legată de performanța noastră financiară din primul trimestru, de perspectiva pe termen lung a companiei sau de problemele nou descoperite”. Analiştii au încercat fără succes să obțină un răspuns direct la întrebarea dacă autoritățile de reglementare i-au cerut lui Sloan să plece.

Organele de reglementare ale băncilor, Comptroller of the Currency și Rezerva Federală au criticat banca în ultimele săptămâni. “Ce s-a întâmplat la Wells Fargo a fost într-adevăr o serie remarcabilă de probleme în sistemul de gestionare a riscurilor”, a declarat președintele Fed, Jerome Powell. Fed și Biroul Comptroller of the Currency au refuzat să comenteze plecarea lui Sloan.

În ciuda scandalurilor din ultimii ani, Wells Fargo a încercat să-şi continue activitatea, eliminând stimulentele de vânzări ridicate care au condus la crearea conturilor false și înapoind banii milioanelor de clienți care erau taxați incorect. Însă, problemele de reputație au continuat să atârne greu asupra băncii.

“Cel mai bun lucru pe care el (Sloan) putea să-l facă pentru companie era să se pensioneze. Pe termen lung, este o mișcare corectă”, a declarat analistul RBC Capital Markets, Gerard Cassidy.

Sloan devenise o țintă perpetuă pentru politicienii care i-au cerut în mod repetat plecarea de la conducerea băncii. Senatorii americani Elizabeth Warren și Sherrod Brown i-au cerut recent demisia.

Senatorul Elizabeth Warren a salutat demisia lui Tim Sloan de ieri și a cerut Departamentului de Justiție și SEC să investigheze rolul acestuia în “escrocheriile” băncii. Aceasta a declarat că Sloan ar trebui să meargă la închisoare dacă va fi găsit vinovat de orice infracțiuni.

În octombrie 2016, John Stumpf, pe atunci preşedinte şi director executiv al băncii americane Wells Fargo, a demisionat din ambele funcţii, în urma unui scandal legat de tacticile de vânzări ale instituţiei, care au afectat grav reputaţia băncii. Acesta a fost înlocuit în funcţia de director executiv de Tim Sloan.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021