Update articol:

Tinerii Millennials iubesc cash-ul, ceilalți americani preferă acțiunile

Generația Millennials preferă instrumente de numerar pentru investiții pe termen lung

Trei din zece tineri americani din generația Millennials spun că instrumentele de numerar, cum ar fi conturile de economii și certificatele de depozit, reprezintă cel mai bun loc pentru a-și investi banii de care nu au nevoie în următorii 10 ani. Potrivit unui studiu GfK, realizat pentru Bankerate.com, generațiile mai în vârstă preferă să își investească banii în piețele de acțiuni.  Studiul a adunat date în această lună de la 1.000 de americani cu vîrsta de peste 18 ani. Millennials au fost definiți tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 37 de ani.

Conform Bloomberg, generația Millennials are cea mai mică înclinație în a cîștiga dobîndă pentru economiile lor. O cincime din tinerii Millennials au declarat că obțin mai puțin de 1% din dobânzile pentru economiile lor, în timp ce aproximativ 19% din Millennials spun că nu câștigă nici o dobîndă, potrivit studiului.

“Tinta de inflație a Federal Reserve este de 2%, astfel încît să cîștigi mai puțin decît rata inflației înseamnă să pierzi din puterea de cumpărare”, a declarat Greg McBride, analist financiar la Bankrate.com.

Cea de-a doua investiție cea mai dorită a Millennials este piața de valori mobiliare.

În general, americanii preferă piața bursieră pentru investiții pe termen lung

Unul din trei americani a declarat că piața de capital este cel mai bun loc pentru a investi banii de care nu au nevoie în următorii zece ani. “Pentru orizonturile de investiții de peste 10 ani, piața bursieră este o investiție absolut adecvată”, spune Greg McBride, Chief Financial Officer Bankrate.

Aceasta este prima dată în patru ani când respondenții nu și-au exprimat preferința pentru imobiliare, care au primit 22% în acest sondaj. Aurul și  obligațiunile se află de asemenea în topul preferințelor de investiții, iar criptomonedele sunt preferate doar de 2% din respondenți.

Se pare că imobiliarele se află într-o situație de criză. Vânzările de case vechi au scăzut cu 2,2% în iunie, comparativ cu anul anterior, potrivit Asociației Naționale a Agenților Imobiliari, în ciuda unei economii îmbunătățite. De asemenea, au scăzut construcțiile de case noi și ipotecile, deoarece prețurile au crescut. Valoarea mediană a prețului caselor a fost de 276.000 de dolari în luna iunie, potrivit datelor ANC, cu 5,2% mai mult în ultimele 12 luni. Între timp, dobânda la creditele ipotecare cu rată fixă ​​pe 30 de ani se situează la 4,68% începând cu 18 iulie, potrivit Bankrate, de la 4,11% în urmă cu un an.

McBride este de părere că tinerii Millennials ezită să investească în acțiuni pentru că această generație a fost speriată de piața bursieră în timpul crizei financiare. În ciuda creșterii locurilor de muncă și a scăderii șomajului, perspectivele financiare ale generației Millennials sunt sumbre. Acești tineri americani sunt suprasolicitați de datoria din studenție, au economisit puțin și se străduiesc să găsească case accesibile, potrivit Bankrate.com. Tinerii Millennials trebuie să investească în acțiuni, în special pentru contul lor de pensii, consideră McBride, explicînd: “Fiecare mie de dolari pe care ai investit-o azi ar putea fi 15.000 de dolari până când te vei pensiona. Dar asta nu se întâmplă, dacă pui banii într-o investiție sigură”.

 

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (25/09/2023)

TTS a fost nominalizata pentru "European Small & Mid-Cap Awards 2023"

VES SA (VESY) (22/09/2023)

Retragerea dintr-o activitate principala

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/09/2023)

Completarea Convocatorului AGEA din 09/10 octombrie 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (22/09/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.