Update articol:

TMK Artrom a  dezvoltat trei proiecte de investiții-mentenanță (capex) în Secția WS1 Assel

TMK Artrom a desfășurat, în perioada 4 februarie-10 martie 2020, o activitate complexă de modernizare constând în dezvoltarea a trei proiecte de investiții-mentenanță (capex) în Secția WS1 Assel, potrivit unui comunicat al companiei.

Primul proiect dezvoltat a fost re-construirea completă a cuptorului rotativ utilizat pentru încălzirea taglelor pe linia de laminare ASSEL. O nouă soluție atât pentru materiale, cât și pentru tehnologii de reconstrucție a fost utilizată aici având compania VESUVIUS GmbH că furnizor general. În afară de reconstrucția sa, cuptorul a primit un nou sistem de ardere a gazelor și o îmbunătățire la automatizarea proceselor, toate furnizate de ELECTRO-TOTAL București.Oficialii TMK spun că toată această muncă a fost realizată în doar 5 săptămâni, un proces foarte rapid pentru un astfel de proiect.

Reconstrucția și modernizarea acestui cuptor vor reduce timpii la încălzirea ţaglelor și va crește eficienţa cuptorului cu 20% datorită reducerii consumului de gaze, conform TMK.

 Un alt proiect important, în paralel cu cuptorul rotativ, a fost înlocuirea în linia de finisare a mașinilor vechi pentru tăierea capetelor. Două noi mașini de tăiat RingSaw® Model CSM105 produse de Reika GmbH & Co KG, Germania au fost instalate în aceleași 5 săptămâni și integrate cu fluxul de finisare al țevilor.

Aceste noi mașini de tăiat acoperă extinderea în dimensiuni obținute de WS1 ASSEL și întreagă să capacitate, și de asemenea, vor putea să acopere posibile noi extensii de diametru exterior a secției de laminare ASSEL ce ar putea avea loc în următorii ani.  Linia de finisare este acum capabilă să primească țevi cu diametrul exterior de la 60 mm la 273,3 mm și grosimea peretelui de la 4 mm la 60 mm.

Acest nou complex de tăiere va permite tăierea în linie a întregii producții și va elimina locul îngust al liniilor vechi (cu o capacitate mai mică decât laminorul) atunci când cantități semnificative de țevi erau tăiate în afară liniei pe diverse alte ferastraie, cu eforturi și costuri semnificative de manipulare.

Noile mașini utilizează capul de tăiere rotativ cu roți orbitale la 360 °, echipate cu instrumente speciale de fierăstrău cu inel din carbură, capabile să taie țevi de înalta rezistență (până la 1200 N / mm2), putând prelucra diferite grade premium ridicate fabricate de nouă linie de tratamente termice  inaugurată în 2018.

Procesul de tăiere este complet automat, solicitând intervenția minimă din partea operatorilor cu multiple opțiuni de tăiere.

Al treilea proiect: linia de rulare a WS1 ASSEL a primit, de asemenea, o îmbunătățire importantă a părții de ieșire a laminorului de perforare, ceea ce va permite creșterea lungimilor de rulare pentru un număr semnificativ de dimensiuni, în urmă solicitării pieței care solicită lungimi mai mari în țevi cu pereți groși, potrivit TMK.

Conducerea companiei spune: “De menționat că, pentru a beneficia pe deplin de nouä linie de tratamente termică și pentru a asigura un nivel înalt de calitate pentru toate utilizările sensibile ale țevilor noastre, în ianuarie 2020 s-a efectuat plata în avans pentru o nouă mașină de testare cu ultrasunete folosind tehnică faza-matrice pentru a acoperi programele de testare complexe necesare în mixul nostru de produse Premium.

Întreagă lucrare făcută a fost aliniată cu politică de dezvoltare a TMK-ARTROM, orientată spre creșterea premiumizarii și flexibilității producției sale de țevi mecanice. Durata întregii lucrări a fost de 5 săptămâni și are o valoare totală de aproximativ 6 milioane Euro ca parte a programului Capex 2019/2020”.

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera