Update articol:

Tomac (PMP): Singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul de la CJUE

Sursa foto: facebook.com/pg/tomaceugen

Europarlamentarul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, arată, într-o postare pe Facebook, că singura cale prin care România va intra în spaţiul Schengen este procesul la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), în condiţiile în care pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului JAI la Luxembourg lipseşte decizia pe care trebuia să şi-o asume Consiliul, respectiv cea privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria.

“În prezenţa tuturor miniştrilor de interne din statele membre ale Uniunii Europene, dar şi cu participarea miniştrilor de interne din Norvegia, Elveţia, Islanda şi Lichtenstein, are loc, în perioada 8-9 iunie, şedinţa Consiliului JAI la Luxembourg. Această reuniune este ultima organizată in timpul preşedinţiei rotative a Uniunii Europene deţinută de către Suedia”, scrie Tomac.

Acesta precizează că, deşi premierul suedez, Ulf Kristersson a promis în plenul Parlamentului European că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi un obiectiv important al ţării sale, de pe ordinea de zi prezentată lipseşte cea mai importantă decizie pe care trebuia să şi-o asume Consiliul JAI şi anume decizia privind eliminarea frontierelor pentru România şi Bulgaria.

“De aceea, îmi menţin poziţia şi subliniez din nou că singura cale prin care vom intra în spaţiul Schengen este procesul pe care l-am deschis la CJUE. Este dreptul nostru si ne vom face singuri dreptate”, afirmă preşedintele PMP.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (23/05/2024)

Autorizarea modificarilor intervenite in Actul Constitutiv

AAGES S.A. (AAG) (23/05/2024)

Finalizarea negocierilor pentru achizitia firmei Electroterm Srl

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (23/05/2024)

Actualizare cu privire la dezvoltarea One Peninsula

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (23/05/2024)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat