Update articol:

Top 10 al celor mai populare acțiuni de pe eToro, în ianuarie; GameStop, în fruntea clasamentului

cele mai populare acțiuni

*Numele mari, mereu populare, precum Apple și Tesla rămân în top 10, sugerând că investitorii își propun obiective pe termen lung

O serie de nume noi au intrat în vocabularul și portofoliile investitorilor individuali în ianuarie, conform ultimelor date ale platformei de investiții eToro.

Cinci noi companii au intrat în clasamentul celor 10 cele mai populare acțiuni de pe piețele globale luna trecută. Topul se referă la cele cumpărate acțiuni din luna ianuarie de către utilizatorii eToro, nu la cele deținute în portofoliu pe termen lung.

Compania BioNano Genomics din domeniul sănătății a fost a doua cea mai populară acțiune în ianuarie, în creștere față de locul 7 ocupat în luna precedentă, potrivit unui comunicat.

Producătorul de echipamente medicale TransEnterix a sărit pe locul 4 în clasament după ce a primit aprobarea de a-și vinde aparatele de chirurgie robotică bazate pe inteligență artificială în Spațiul Economic European.

Însă numele de pe buzele tuturor este GameStop, care a urcat în vârful topului în ianuarie. O creștere explozivă a tranzacțiilor investitorilor individuali a propulsat lanțul de magazine de jocuri, împreună cu firma de lenjerie Naked și compania Blackberry, în top 10 pentru prima dată – depășind vechea favorită, Apple.

Cu toate acestea, noii intrați nu au reușit să împingă prea jos numele familiare. Amazon a rămas o acțiune populară printre investitorii individuali, căzând de pe locul 8 în decembrie pe locul 18 în ianuarie. Gigantul tehnologic Alibaba a coborât și el, pierzând locul 5 însă rămânând pe poziția 17 în topul global al investitorilor eToro în ianuarie.   

Gil Shapira, Chief Investment Officer al eToro, a comentat, „Navigăm prin condiții de piață fără precedent și am observat că unii utilizatori ai eToro adăugă „noi” nume la portofoliile lor. Continuăm să atragem atenția tuturor investitorilor individuali că este vital să reținem principiile de bază ale investițiilor: diversifică și investește numai în piețe și instrumente cu care ești familiarizat.”

„Acțiunile farmaceutice și cele din industria IT&C au rămas populare printre investitorii eToro comparativ cu luna trecută. Companiile ale căror servicii sau produse mulți dintre noi le folosim în mod frecvent continuă să apară în această listă, ceea ce vine să întărească încă o dată principiul conform căruia este bine să investești în firmele pe care le cunoști și pe care le înțelegi. Apple a livrat un beneficiu de aproape 75% în cursul anului trecut, Amazon a crescut cu aproape 69% în aceeași perioadă.”

„Acest aspect este foarte important pentru că investitorii pe termen lung au aproape întotdeauna portofolii ce pot face față eventualelor riscuri, astfel sunt într-o poziție mult mai bună care le permite să depășească situațiile volatile.

Comentând rezultatele din ianuarie, Gil Shapira adaugă: „Piețele au fost incredibil de volatile spre sfârșitul lunii ianuarie și acest lucru se reflectă în topul primelor zece cele mai populare acțiuni ale lunii, top ce include câteva nume legate de ultimele evenimente din piață.”

“Cu toate acestea, investitorii eToro continuă să adauge nume mari precum Amazon, Facebook și Microsoft în portofoliu, în volume suficient de mari pentru a propulsa aceste acțiuni printre cele mai populare de pe platformă comparativ cu luna anterioară.”

“Întotdeauna este important să investim în mod responsabil, dar în mod particular investitorii ar trebui să acorde o atenție mai mare acțiunilor lor în prezent, când prețurile acțiunilor sunt atât de volatile. Acum este momentul să respecte principiile de bază ale investițiilor și să se asigure că portofoliul lor este diversificat în mod corespunzător.”

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021