Update articol:

Traian Băsescu: Noua tehnologie 5G va genera o revoluție tehnologică – viteza de transmitere a datelor va fi de circa 100 ori mai mare decât cea realizată cu tehnologia 4G

Sursa foto: Facebook

Tehnologia 5G va crește enorm viteza tranzacțiilor interbancare, va crește exploziv transportul cu vehicule autonome, inteligența artificială, viteza de transmitere a informației, viteza încheierii afacerilor, telemedicina, contoare inteligente, deschideri de finanțări prompte etc., totul se va derula la viteze mult mai mari decât astăzi spune fostul preşedinte Traian Băsescu, europarlamentar PMP. Acesta consideră că  este un efort enorm de adaptare la noua viteză de derulare a vieții de zi cu zi: “Nepregătiți fiind, cred că mulți oameni nu se vor putea adapta”.

Traian Băsescu a scris:

“5G o ocazie de relansare a încrederii în interiorul Uniunii Europene.

După ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană, cuvântul de ordine a fost SOLIDARITATE, rostit în primul rând de vechii membri ai Uniunii.
Și ocaziile pentru a proba solidaritatea între statele membre va veni foarte repede, chiar anul acesta,atunci când se va trece la implementarea tehnologiei de comunicații 5G, dar și atunci când vom discuta bugetul Uniunii sau Cadrul Financiar Multianual.
Noua tehnologie de comunicații 5G va genera o revoluție tehnologică în primul rând datorită vitezei de transmitere a datelor, care este de cca 100 ori mai mare decât cea realizată cu tehnologia 4G.
Venitul anual obținut de economia UE în fază inițială a introducerii tehnologiei 5G va fi de circa 113 miliarde euro anual, ajungând la 225 miliarde Euro în anul 2025.
În laboratoarele de cercetare se lucrează deja la tehnologia 6G, dar în acest club vor putea intra cei care dețin și vor avea implementată tehnologia 5G.
Din păcate, în acest moment ne aflăm în fața riscului ca implementarea noii tehnologii 5G să fie realizată concurențial chiar în interiorul Uniunii Europene, creând astfel premisele unei adânciri a decalajelor de dezvoltare între vechii și noii membri UE, având în vedere resursele financiare disponibile.

Din acest motiv, în intervenția mea din Parlamentul European am solicitat Comisiei Europene următoarele:
1.Realizarea unei legislații unice pentru toate statele membre UE;
2.Realizarea unui plan de implementare simultană a sistemului 5G;
3.Utilizarea unei tehnologii 5G produsă în statele UE.
O astfel de abordare ar proba onestitatea apelurilor la solidaritate.
Să vedem cum înțeleg Germania, Franța, Olanda, Belgia sau Italia, SOLIDARITATEA”.