Update articol:

Transelectrica a repus în funcţiune Linia 400 kV Constanţa Nord – Tariverde

Transelectrica şi filiala sa de mentenanţă, Smart, au repus în funcţiune Linia 400 kV Constanţa Nord – Tariverde, după ce un stâlp a fost doborât de către un utilaj agricol, potrivit unui comunicat remis, luni, AGERPRES.

În data de 15 septembrie 2022, a avut loc un incident prin care un utilaj agricol a lovit un stâlp al LEA 400 kV Constanţa Nord – Tariverde, acesta căzând la pământ. Importanţa acestei linii în Sistemul Electroenergetic Naţional este una deosebită, atât pentru alimentarea cu energie electrică a zonei Dobrogea, cât şi pentru evacuarea producţiei din centralele electrice eoliene din zonă.

În urma producerii incidentului, specialiştii Transelectrica şi ai filialei de mentenanţă – SMART SA au evaluat situaţia şi au stabilit modalitatea de intervenţie în vederea reparării liniei şi repunerii în funcţiune a acesteia în cel mai scurt timp posibil, astfel încât impactul asupra funcţionarii sistemului să fie unul cât mai redus.

Lucrările întreprinse de către filiala de mentenanţă – SMART SA pentru înlocuirea stâlpului căzut, refacerea fundaţiei afectate, remedierea conductoarelor active şi de protecţie au început chiar din ziua producerii incidentului. Printr-o mobilizare exemplară a echipei de intervenţie, într-un interval scurt a fost asigurată toată logistica necesară (utilaje, materiale, personal de specialitate) în vederea soluţionării eficiente a acestui incident. În acest sens, componentele deteriorate au fost înlocuite cu alte componente aflate în stocul de siguranţă.

“Lucrările s-au desfăşurat într-un ritm de lucru susţinut, inclusiv pe timp de noapte, respectiv în condiţii meteorologice nefavorabile, cauzate de vânt puternic şi ploaie. Astfel, remedierea şi punerea în funcţiune a LEA 400 kV Constanţa Nord – Tariverde s-a realizat luni, 19 septembrie 2022”, precizează sursa citată.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (05/10/2022)

Completare Convocare AGAO 19.10.2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (05/10/2022)

Purcari Wineries PLC a desfasurat prima editie a Zilei Investitorului

SOCEP S.A. (SOCP) (05/10/2022)

Erata Hotarari AGA O din 27.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/10/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (05/10/2022)

Plata dividende interimare aferente exercitiu financiar 2022