Update articol:

Transelectrica: România a început procesul de decontare a pieţei de echilibrare la 15 minute, începând cu 1 februarie

Piaţa de energie electrică din România a trecut, începând cu 1 februarie, de la intervalul de decontare de o oră, la intervalul de decontare de 15 minute, conform regulamentului european transpus în legislaţia românească.

“Implementarea acestui interval de decontare pe piaţa de energie electrică face posibilă o tranzacţionare mult mai apropiată de intervalul de livrare. Acţiunile şi procesele necesare pentru trecerea la intervalul de decontare de 15 minute au fost coordonate de către CNTEE Transelectrica SA în colaborare cu ANRE (Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei), OPCOM şi toţi participanţii la piaţa de energie”, se menţionează în comunicat.

Potrivit Transelectrica, citată de Agerpres, având în vedere complexitatea procesului de trecere la intervalul de decontare de 15 minute, acesta a fost pregătit cu rigurozitate din punct de vedere tehnic în ultimele luni şi a necesitat realizarea unor modificări ale platformelor utilizate şi proceselor derulate.

“Astfel, perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 a fost dedicată în întregime testelor şi corecţiilor necesare, precum şi diseminării rezultatelor acestora către toate părţile implicate în aplicarea trecerii la decontarea la intervalul de 15 minute”, se mai spune în comunicat.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014