Update articol:

TRANSGAZ: Am luat toate măsurile pentru remedierea întreruperilor alimentării cu gaze naturale ale localităților afectate din partea de Nord-Est a României

TRANSGAZ a luat toate măsurile pentru remedierea întreruperilor alimentării cu gaze naturale ale localităților afectate din partea de Nord-Est a României,  a transmis compania, în contextul informațiilor apărute în spațiul public, referitor la întreruperea alimentării cu gaze în anumite localități din zona de Nord-Est a României în cursul zilei de 7 octombrie 2021.

Transgaz precizează: “În contextul efectuării unor lucrări de curățire a conductei Dn 700 Onești – Gherăești, pentru”eliminarea eventualelor impurități solide sau lichide rămase după construcție, în vederea punerii acesteia în funcțiune, a avut loc un incident în urma cărora anumite localități din partea de Nord-Est a României au avut probleme în alimentarea cu gaze naturale.

De la prima sesizare venită ieri, 7 octombrie, SNTGN TRANSGAZ SA s-a aflat în colaborare permanentă cu operatorii de distribuție și cu IGSU, pentru a elimina orice pericole cu care s-ar putea confrunta consumatorii în contextul întreruperilor în alimentarea cu gaze naturale.
Echipele Transgaz – Exploatarea Teritorială Bacău s-au deplasat de urgență la fața locului, pentru a dispune măsurători la Stații de Reglare Măsurare și a efectua manevre specifice atât pentru a asigura funcționarea în parametri de siguranță a Sistemului Național de Transport gaze naturale cât și pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților afectate.
Urmare a acestor manevre, concomitent cu operațiunile de purjare a instalațiilor efectuate de personalul societăților de distribuție, problemele sesizate au fost soluționate. În cursul nopții dintre 7-8 octombrie 2021 au mai fost două sistări de gaz la consumatori din județul Iași iar în dimineața zilei de 08.10.2021 au fost sesizate probleme și în alimentarea cu gaze a Municipiului Pașcani dar acestea au fost minore și nu s-a întrerupt alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor.
SNTGN TRANSGAZ SA a tratat și tratează cu maximă seriozitate și responsabilitate misiunea sa de a opera în condiții de siguranță Sistemul Național de Transport gaze naturale și a mobilizat imediat echipele de specialiști, care au întreprins cu celeritate toate măsurile tehnice necesare în scopul punerii în siguranță a consumatorilor, verificării calității gazelor, refulării tronsoanelor și repunerii cât mai repede în funcțiune a consumatorilor afectați.

Urmare a măsurilor întreprinse privind siguranța în exploatare a SNT, cele 6 Stații de Reglare Măsurare (SRM-uri) oprite au fost repornite toate, după cum urmează:
1. SRM Simionești II (în data de 07.10.2021, ora 14.00);
2. SRM Dumbrava Roșie (în data de 08.10.2021, ora 11.20);
3. SRM Ion Neculce (în data de 08.10.2021, ora 02.15);
4. SRM Buhuși (în data de 08.10.2021, ora 10.13);
5. SRM Roznov (în data de 08.10.2021 ora 13.00);
6. SRM Tămășeni (în data de 08.10.2021,ora 14.00).
Funcționarea SRM-urilor și a rețelelor de distribuție se desfășoară în prezent fără probleme”.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a fost înştiinţat joi seară că din cauza unui incident produs în sistemul naţional de transport gaze naturale consumatorii din municipiul Bacău, oraşul Buhuşi şi comunele Mărgineni, Măgura, Hemeiuş, Traian şi Letea Veche se confruntă cu sistări neplanificate de gaze naturale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, a declarat că, potrivit comunicării, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toţi utilizatorii din oraşul Buhuşi, până la remedierea acestei situaţii.

Echipe ale Transgaz S.A. şi Delgaz Grid S.A. au lucrat pentru remedierea situaţiei.
Autorităţile au recomandat consumatorilor să închidă toate aparatele ce folosesc gaze naturale şi după reluarea distribuţiei, care se va realiza treptat, să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt sfătuiţi să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi şi să evite utilizarea iluminatului, aparatelor electrocasnice şi/sau a surselor cu flacără.

Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale “TRANSGAZ” S.A. are ca scop îndeplinirea strategiei naţionale stabilite pentru transportul, tranzitul internaţional, dispecerizarea gazelor naturale şi cercetarea – proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale, fiind operatorul tehnic al sistemului naţional de transport şi răspunde de funcţionarea acestuia în condiţii de calitate, siguranţă, eficienţă economică şi protecţie a mediului înconjurător cu respectarea legislaţiei române.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022