Update articol:
MODIFICĂRI LA CODUL DEPOZITARULUI CENTRAL, APROBATE DE ASF

Tranzacţiile OTC vor fi decontate de Depozitarul Central

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, pe 9 august, modificări la Codul Depozitarului Central (instituţia care asigură compensarea şi decontarea tranzacţiilor cu instrumente bursiere), astfel încât tranzacţiile OTC (în afara pieței), inclusiv cele „turnaround” (n.r. prin care brokerii cumpără acţiuni de pe Bursă apoi le vând clienţilor în afara pieţei) vor fi decontate de Depozitar.

Potrivit modificărilor, „participanţii decontează în sistemul Depozitarului Central tranzacţii încheiate în afara sistemelor de tranzacţionare, inclusiv tranzacţii de tip turnaround”

De asemenea, „toate tranzacţiile succesive încheiate în afara sistemelor de tranzacţionare, inclusiv în legătură cu tranzacţiile de tip turnaround se decontează în mod obligatoriu în sistemul Depozitarului Central”.

Acţionarii Depozitarului Central au aprobat, încă din 2011, în Adunarea Generală, modalitatea de implementare a tranzacţiilor Over-The-Counter optând pentru un model de “OTC turnaround”

Încă de atunci, în piață au existat discuții, opțiunea pentru un OTC turnaround stârnind nemulțumirea celor care doreau o piață OTC fără nicio restricţie.

Consiliul de Administraţie al Depozitarului a aprobat modificarea şi completarea prevederilor Codului Depozitarului Central cu privire la decontarea tranzacţiilor OTC de tip “turnaround”, în mandatul de președinte al lui Cristian Agalopol, încheiat în 2015.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (10/07/2020)

Initierea programului de rascumparare de actiuni

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (10/07/2020)

Materiale info investitori - Document cu informatii esentiale

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (10/07/2020)

Renuntarea domnului Iulian Robert Tudorache la mandatul de Administrator

SOCEP S.A. (SOCP) (10/07/2020)

Decizie ASF nr.817/08.07.2020 de aprobare a documentului de fuziune