Update articol:

Trenul cu hidrogen al Alstom intră în operare cu pasageri în Austria

Wasserstoff-Zug Copyright: ÖBB/Marek Knopp

Viena începe un nou capitol în transportul feroviar de pasageri. Până la sfârșitul lunii noiembrie, un tren cu hidrogen va transporta pasageri pentru ÖBB, Compania Federală de Căi Ferate din Austria, în operare regulată. Trenul Coradia iLint, construit de Alstom în Salzgitter, Germania, folosește celule de combustie pentru a converti hidrogenul și oxigenul în electricitate, reducând astfel complet emisiile, potrivit unui comunicat de presă.

După o perioadă de probă încheiată cu succes în nordul Germaniei între 2018 și 2020, trenul Coradia iLint își va demonstra acum valoarea în Austria, pe parcursul a trei luni, în care va transporta pasageri pe rute dificile din punct de vedere geografic.

„Prin introducerea sa în operare cu pasageri pentru ÖBB, trenul nostru inovator Coradia iLint marchează un nou moment de referință”, a declarat dr. Jörg Nikutta, CEO Alstom pentru Germania și Austria, la evenimentul recent de lansare de la Viena. „Tehnologia fără emisii a trenului oferă o alternativă ecologică pentru trenurile diesel convenționale, în special pe liniile neelectrificate. Sunt foarte mulțumit că ÖBB, un partener puternic și pe termen lung pe piața europeană a mobilității, este convins de tehnologia noastră și de avantajele acesteia.”

„Ne poziționăm clar ca pionieri în testarea tehnologiei cu hidrogen pe calea ferată. Fiind cea mai mare companie austriacă determinată să protejeze mediul de efectele schimbărilor climatice, modelăm activ mobilitatea viitorului prin alternative tehnologice”, subliniază Andreas Matthä, CEO al ÖBB-Holding AG, cu ocazia prezentării în premieră a trenului cu hidrogen.

Compania precizează: “Succesul în operare al trenului alimentat cu hidrogen al Alstom a început în septembrie 2018, când două vehicule de pre-serie au început serviciul cu pasageri în Saxonia Inferioară, Germania. După o perioadă de testare de 1,5 ani și peste 180.000 de kilometri parcurși, urmează livrarea a 14 trenuri de serie începând cu 2022. Acum, operatorul austriac ÖBB va testa Coradia iLint pe liniile de cale ferată regionale din sudul țării, unde ar putea înlocui trenurile diesel. Pasagerii vor beneficia de un tren silențios, care atinge o viteză maximă de 140 km /h cu zero emisii.

Despre trenul Coradia iLint

Coradia iLint este primul tren de călători din lume alimentat cu celule de combustie cu hidrogen, care generează energie electrică pentru propulsie. Acest tren complet fără emisii este silențios și emite doar abur și apă. Coradia iLint se caracterizează prin numeroase inovații: conversie de energie curată, stocare flexibilă a energiei în baterii și gestionarea inteligentă a puterii motrice și a energiei disponibile. Conceput special pentru a fi utilizat pe liniile neelectrificate, trenul permite o operare curată și sustenabilă, menținând în același timp niveluri ridicate de performanță.

Alstom a vândut deja 41 astfel de trenuri cu hidrogen în Germania. Alte țări precum Marea Britanie, Olanda, Franța și Italia sunt, de asemenea, interesate de tehnologie. Alstom este liderul mobilității cu emisii zero și singurul producător capabil să ofere clienților săi întreaga gamă de soluții fără emisii, de la cele electrice până la cele cu baterii sau alimentate cu hidrogen”.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021