Update articol:

Trump: „Nu sunt un fan Bitcoin și al altor criptomonede, care, de fapt, nu sunt bani, și a căror valoare este foarte volatilă și nu se bazează pe nimic” 

Președintele american Donald Trump a criticat, pe Twitter, monedele virtuale gen Bitcoin, Libra, lansată de compania Facebook, și alte criptomonede, cerând ca emitenții acestor monede virtuale să se supună reglementărilor bancare.

 

„Nu sunt un fan Bitcoin și al altor criptomonede, care, de fapt, nu sunt bani, și a căror valoare este foarte volatilă și nu se bazează pe nimic. Activele virtuale nereglementate pot facilita comportamentul ilegal, inclusiv traficul de droguri și alte activități ilegale…. În mod similar, «moneda virtuală» Libra a Facebook va avea o fiabilitate și o reputație scăzute. Dacă Facebook și alte companii doresc să devină o bancă, trebuie să obțină o nouă cartă bancară și să se supună tuturor reglementărilor bancare, la fel ca și celelalte bănci, naționale și internaționale. Avem doar o singură monedă reală în SUA și este mai puternică ca niciodată. Este de departe cea mai dominantă monedă de oriunde în lume și va rămâne mereu în acest fel. Se numește Dolarul Statelor Unite!”

Miercuri seară, cu doar o zi înainte, Jerome Powell, preşedintele Rezervei Federale din SUA (Fed) a avertizat că proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, „nu poate merge mai departe” până când nu vor fi eliminate „preocupările grave privind sfera privată, privind acţiuni de spălare de bani, protecţia consumatorilor şi stabilitatea financiară”.