“Va fi un acord pentru TikTok”, a spus Trump duminică, vorbind cu jurnaliştii la bordul avionului prezidenţial Air Force One.
“Avem o mulţime de potenţiali cumpărători. Există mult interes pentru TikTok”, a mai spus el.
La întoarcerea la Casa Albă pe 20 ianuarie, liderul republican a acordat termen pentru ByteDance, compania mamă chineză a TikTok, 75 de zile, până pe 5 aprilie, pentru a preda controlul asupra platformei social media în SUA.
Dacă nu reuşeşte să vândă până la acea data, populara platformă ar urma să fie interzisă în Statele Unite în temeiul unei legi adoptate anul trecut în numele protecţiei securităţii naţionale.
Mai mulţi doritori americani se află în cursă pentru achiziţionarea TikTok, inclusiv start-up-ul de inteligenţă artificială Perplexity AI şi Project Liberty, condus de proprietarul Olympique de Marseille, Frank McCourt, deşi ByteDance nu şi-a anunţat intenţia de a vinde.
“Avem, de asemenea, de-a face cu China în legătură cu această chestiune, pentru că ar putea fi implicată. Vom vedea ce se întâmplă. Dar cred că va fi ceva”, a spus duminică Donald Trump.
În 2020, la finalul primului său mandat, chiar Donald Trump a încercat, în zadar însă, să interzică TikTok în Statele Unite.
El s-a răzgândit în ultima sa campanie, apărând aplicaţia, foarte populară în rândul tinerilor, care are 170 de milioane de utilizatori în SUA.
“Mi-aş dori ca TikTok să rămână în viaţă”, a spus Trump. “Egoist vorbind, am câştigat votul tinerilor cu 36 de puncte procentuale. Republicanii, în general, nu se descurcă la fel de bine cu tinerii şi cred că o mare parte din asta s-ar putea datora TikTok”, a mai spus Trump.