Update articol:

ALERT: Trump declară stare de urgență națională din cauza coronavirus; 50 de miliarde de dolari pentru sprijinul americanilor afectaţi

Întrebat de John Roberts de la Fox News despre această informaţie, președintele Trump a spus miercuri la briefingul de presă despre coronavirus: „Din ce în ce mai mult auzim povestea ... facem o examinare foarte amănunțită a acestei situații oribile”. Întrebat de John Roberts de la Fox News despre această informaţie, președintele Trump a spus miercuri la briefingul de presă despre coronavirus: „Din ce în ce mai mult auzim povestea ... facem o examinare foarte amănunțită a acestei situații oribile”.

Președintele SUA Donald Trump a declarat, astăzi, stare de urgență națională din cauza pandemiei de coronavirus.

Starea de urgență pune imediat la dispoziție 50 de miliarde de dolari pentru sprijinul americanilor afectaţi.

Trump a făcut  declarația în cadrul unei conferințe de presă în Grădina Trandafirilor de la Casa Albă, unde i s-a alăturat vicepreședintele Mike Pence, care conduce grupul de lucru împotriva coronavirus al administrației Trump.

Trump a spus că se așteaptă ca SUA să aibă 1,4 milioane de kituri de testare coronavirus disponibile într-o săptămână și un total de 5 milioane de truse în luna următoare. El a spus că se îndoiește că țara va avea nevoie de aproape 5 milioane de truse.

“Anunţăm un nou parteneriat cu sectorul privat pentru a creşte şi a accelera semnificativ capacitatea noastră de testare a coronavirusului”, a anunţat preşedintele american, în timp ce guvernul său a fost criticat pentru încetinirea cu care testele de depistare au fost puse la dispoziţia publicului în ţară.

Trump a cerut spitalelor să-şi activeze planurile de pregătire pentru situaţii de urgenţă şi fiecărui stat să înfiinţeze centre pentru operaţiuni de urgenţă.

Trump a cerut Ministerului Energiei să cumpere petrol pentru rezerva strategică.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat vineri că el, Trump și restul liderilor G 7  au „acceptat să organizeze luni un summit Covid-19 . „Vom coordona eforturile de cercetare pentru un vaccin și tratamente și vom lucra la un răspuns economic și financiar”, a anunțat Macron într-un tweet.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (29/05/2020)

Rezultatul procesului de consultari cu sindicatul

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Document informare - alocare actiuni

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (29/05/2020)

Raportare conform art. 69 alin. (1) din Legea 24/2017

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (29/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014