Update articol:

Trump: Fed este “cea mai mare amenințare”, deoarece crește ratele dobânzilor prea repede

Ultimul atac al președintelui SUA a venit la doar câteva ore după ce Departamentul Muncii a raportat că numărul locurilor de muncă din economia Statelor Unite a atins un record, de 7,1 milioane în luna august

 

Președintele Donald Trump a continuat aseară atacul asupra Rezervei Federale, spunând că reprezintă “cea mai mare amenințare”.

“Fed crește ratele prea repede. Este independent, așa că nu vorbesc cu el”, a declarat Trump într-un interviu acordat Fox Business, referindu-se la președintele Fed, Jerome Powell. Preşedintele SUA a precizat: “Dar nu sunt mulțumit de ceea ce face, pentru că acţionează prea repede. Pentru că – uitați-vă la ultimele cifre ale inflației, sunt foarte scăzute”.

Declarația lui Trump a fost cea mai recentă din seria sa de atacuri asupra Fed. Recent, Trump a afirmat că FED a “înnebunit” şi l-a învinuit pe Powell pentru scăderea masivă a acțiunilor de săptămâna trecută, declarând că nu este “fericit” cu  decizia privind majorarea în continuare a dobânzilor.

“Nu învinuiesc pe nimeni, eu l-am pus acolo”, a spus Trump despre Powell, adăugând: “Și poate că e drept, poate că e greșit, dar l-am pus acolo”.

Deși Trump a declarat în repetate rânduri că, în opinia lui, FED “face o eroare” cu politica sa monetară, el a spus că “nu îl va concedia” pe şeful FED, ci este “doar dezamăgit” de deciziile lui Powell.

Ultimul atac al președintelui împotriva băncii centrale a venit la doar câteva ore după ce Departamentul Muncii a raportat că numărul locurilor de muncă din economia Statelor Unite a atins un record de 7,1 milioane în luna august. Mai devreme,  guvernul raportase că rata șomajului în luna septembrie a scăzut la 3,7%, cel mai mic nivel în aproape 50 de ani.

În septembrie, Rezerva Federală a crescut pentru a treia oară în acest an dobânda de politică monetară în SUA de la 2 la 2,25%, confirmând aşteptările analiştilor pentru încă o viitoare majorare până la sfârşitul anului, în condiţiile în care economia americană devine mai puternică, potrivit Bloomberg.

Neînţelegerile lui Donald Trump cu Fed i-a determinat pe unii să se teamă că independența instituției este în pericol.

BVB | Știri BVB

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (24/05/2024)

Schimbari in conducerea societatii

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (24/05/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Constructii Feroviare Craiova

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (24/05/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (24/05/2024)

Document informare - alocare actiuni gratuite

S.P.E.E.H. HIDROELECTRICA S.A. (H2O) (24/05/2024)

Raport tranzactii cu parti afiliate Hidroelectrica - Transelectrica