Update articol:

UPDATE: Trump revine şi dezminte că le-a cerut soldaţilor să ”tragă” asupra migranţilor

Preşedintele Donald Trump a afirmat vineri că nu le-a cerut soldaţilor americani să tragă asupra migranţilor la frontiera cu Mexicul în cazul în care aceştia ar arunca cu pietre. ”Nu am spus să tragă”, a declarat el. Soldaţii ”nu vor trebui să tragă. Ceea ce nu vreau este ca aceşti oameni să arunce cu pietre”, a precizat el. Migranţii care vor face acest lucru vor fi ”arestaţi foarte mult timp”, a menţionat Trump din grădinile Casei Albe.
Precizările lui Trump de vineri vin după ce acesta a declarat  joi că armata americană ar putea fi nevoită să tragă asupra migranţilor care încearcă să intre ilegal în SUA, dacă aceştia vor arunca cu pietre în soldaţi.

CBS NEWS ANUNŢĂ -Trump: Membrii caravanei de migranţi vor fi împuşcaţi, dacă vor arunca în armata americană cu pietre

Dacă membrii caravanei de migranţi din America Centrală care se îndreaptă spre graniţele SUA vor arunca în armata americană cu pietre, vor fi împușcați, a declarat preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump a declarat, acum câteva zile,  că ar putea desfăşura până la 15.000 de soldaţi la frontiera cu Mexicul pentru a împiedica intrarea pe teritoriul american a unei caravane de migranţi din America centrală care fug de violenţa din ţările lor.

 

Donald Trump şi-a înmulţit declaraţiile şi postările pe Twitter pe tema migranţilor odată cu apropierea alegerilor legislative de la 6 noiembrie.

Două “caravane”, care adună circa 6.000 de persoane venite din America centrală, se află  în sudul Mexicului şi se îndreaptă spre frontiera americană, unde migranţii intenţionează să depună cereri de azil. “Imigraţia este un subiect foarte important şi un subiect foarte periculos”, a mai spus Trump din grădinile Casei Albe, înainte de a decola spre Florida, unde urma să participe miercuri seară la o reuniune de campanie.

Până în prezent, Pentagonul a autorizat desfăşurarea a circa 5.200 de soldaţi la frontiera dintre SUA şi Mexic, care li se vor adăuga celor circa 2.100 de membri ai Gărzii naţionale deja mobilizaţi. Operaţiunea ar urma să permită întărirea posturilor de frontieră din Texas şi California şi să le aducă o susţinere logistică agenţilor serviciului vamal şi de protecţie a frontierelor în alte zone mai puţin bine protejate.