Update articol:
După discursul lui Jerome Powell, la Jackson Hole

Trump, pe Twitter: „Cine este dușmanul nostru cel mai mare, președintele Fed Powell sau președintele chinez Xi?”

Președintele american Donald Trump l-a atacat, din nou, pe președintele Rezervei Federale Jerome Powell, vineri, întrebându-se  dacă acesta este un „inamic mai mare” al Statelor Unite decât președintele chinez Xi Jinping, potrivit CNBC.

Trump și-a lansat atacul pe Twitter, la scurt timp după ce Powell a ținut un discurs la Jackson Hole. Inițial, Trump a scris greșit numele șefului băncii centrale, după care și-a corectat postarea.

De asemenea, postarea lui Trump a venit la scurt timp după ce Beijingul a dat o altă lovitură în conflictul comercial dintre cele mai mari două economii din lume și chiar înainte ca președintele să ceară firmelor americane să „înceapă să caute o alternativă la China”. 

Powell a promis vineri să ia măsurile necesare pentru menținerea creșterii economice a Statelor Unite, pe măsură ce temerile legate de o posibilă recesiune cresc. În remarcile sale de la simpozionul anual Jackson Hole, șeful Fed a declarat că economia „a continuat să funcționeze bine”, dar a recunoscut că „incertitudinea politicii comerciale pare să joace un rol în încetinirea globală”.

Într-un tweet anterior, vineri, Trump a spus: „ca de obicei, Fed nu a făcut NIMIC!”

Nu este clar se aștepta Trump să facă banca centrală la Jackson Hole, întrucât nu are o programată o ședință de politică monetară până la mijlocul lunii viitoare.

China a anunțat vineri noi tarife la alte mărfuri americane de 75 de miliarde de dolari, inclusiv automobile. Taxele care variază între 5% și 10% vor intra în vigoare în valuri, în perioada 1 septembrie – 15 decembrie.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (03/08/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (03/08/2020)

Autorizare ASF privind modificare Act constitutiv (diminuare capital social)