Update articol:

Trump: Statele Unite s-ar putea retrage din Organizaţia Mondială a Comerţului

Sursa: www.whitehouse.gov

Statele Unite s-ar putea retrage din Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC), a avertizat, joi, preşedintele Donald Trump, anunţând într-un interviu pentru Bloomberg: “Dacă nu se îmbunătăţeşte, m-aş retrage din OMC”.

Liderul de la Casa Albă a mai criticat şi alte dăţi OMC, despre care a susţinut că tratează “foarte rău” SUA, reaminteşte DPA, potrivit Agerpres.

El a promis că va reforma politica Statelor Unite în domeniul comercial şi a declanşat conflicte cu diferiţi parteneri economici, printre care Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul (în cadrul NAFTA, acordul de liber schimb în America de Nord) şi China, pentru care a introdus sau a majorat tarifele de import.

În acelaşi interviu de joi, citat şi de Reuters, Trump a respins o ofertă făcută cu câteva ore înainte de comisarul european pentru comerţ, Cecilia Malmstrom. Aceasta anunţase că Uniunea Europeană ar putea renunţa la taxele asupra importului de automobile, dacă Statele Unite iau o măsură similară. Preşedintele american nu a acceptat propunerea şi a adăugat că politicile comerciale ale UE sunt “aproape la fel de rele ca ale Chinei”.

BVBStiri BVB

COMELF S.A. (CMF) (01/03/2021)

Modificare calendar financiar 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (01/03/2021)

Aprobare Planului CAPEX pentru anul 2021

COMPA S. A. (CMP) (01/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 22-26.02.2021

PATRIA BANK S.A. (PBK) (26/02/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020