Update articol:

Reuters: TSMC ar putea construi mai multe fabrici în Arizona, unde va produce cipuri

Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC) intenţionează să construiască în Arizona, SUA, mai multe fabrici unde va produce cipuri, pe lângă uzina planificată în prezent, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Compania din Taiwan răspunde astfel deficitului global de semiconductori care afectează în mod special producătorii auto.

Cel mai mare producător de cipuri pe bază de contact din lume anunţase în mai 2020 că va investi 12 miliarde de dolari pentru construirea fabricii din Phoenix, Arizona. Producţia ar urma să înceapă în 2024.

Bloomberg: Deficitul de cipuri devine din ce în ce mai rău. De ce nu putem face mai mult?

 

Cea mai mare parte a cipurilor TSMC sunt produse în Taiwan, iar compania are facilităţi mai vechi de producţie în China şi în statul american Washington.

Sursele au declarat că în următorii trei ani sunt planificate în Arizona încă cinci fabrici, la solicitarea autorităţilor SUA, pentru a spori capacitatea de producţie, pe fondul deficitului de cipuri, care afectează industria pe plan mondial.

TSMC, printre clienţii căreia se află giganţii americani Apple Inc şi Qualcomm Inc, a anunţat luna trecută că intenţionează să investească 100 de miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a-şi creşte capacitatea la fabricile unde sunt produse cipuri.

Administraţia Biden vrea să sprijine cu miliarde de dolari producţia internă de semiconductori.

Acest deficit în aprovizionarea cu cipuri, care afectează producătorii auto din întreaga lume, este rezultatul unei combinaţii de factori. Producătorii de automobile au închis uzinele timp de două luni în timpul pandemiei de COVID-19 de anul trecut şi au anulat comenzile de cipuri. În paralel, însă, cererea de cipuri a crescut în industria echipamentelor electronice, în condiţiile în care oamenii au fost obligaţi să stea în acasă, ceea ce a condus la creşterea vânzărilor de laptopuri şi console de jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri cu producătorii de electronice.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii