Update articol:

Tudorache: Persoana cu procesele verbale era un curier; reprezentanţii USR pun presiune

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, îi acuză pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector şi adaugă că persoana care a ieşit din BES Sector 1 cu procese verbale era de fapt un curier.

“Era curier, are dreptul să strângă procesele verbale. Nu ştiu dacă avea 100, cu siguranţă avea mai puţine. Dar avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. (…) Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanţii noştri din secţie procesele verbale. Atâta tot. Nimic nu a făcut. Şi a şi întrebat. Deci s-au dus cu acele procese verbale la preşedintele BES, un procuror, şi l-au întrebat: ‘Ce e ilegal aici?’ şi a spus: ‘Nu e nimic ilegal'”, a arătat Tudorache, într-o declaraţie susţinută la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Pe de altă parte, el i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea o presiune ilegală.

“Se creează o presiune de către candidatul USR. Sunt peste reprezentanţii din Biroul Electoral de Sector, pun presiune. E ceva ilegal”, a precizat primarul.

Tudorache a reamintit că a depus o cerere pentru renumărarea voturilor.

“BEC va spune exact cine va fi câştigător. După numărătoarea noastră paralelă, noi considerăm că avem un plus de 200 de voturi, dar în final BEC va spune cine va fi câştigător. (…) Noi am depus aseară, până în ora 12.00, o solicitare, pentru renumărarea voturilor. Dacă toţi îşi doresc transparenţă, hai să o facem. Şi dacă USR îşi doreşte transparenţă, hai să fie de acord cu acea solicitare şi votul exprimat să fie renumărat”, a declarat el.

Potrivit datelor parţiale centralizate de BEC, la Sectorul 1, după numărarea a 94,93% dintre voturi, Clotilde Armand, candidat susţinut de PNL şi USR PLUS, are 41,06%, iar Dan Tudorache – 39,72%.

Luni, Tudorache a anunţat, după terminarea numărătorii paralele a PSD, că are 200 de voturi în plus faţă de Clotilde Armand.

Ulterior, copreşedintele USR PLUS Bucureşti Claudiu Năsui a afirmat că, potrivit numărătorii paralele a alianţei, Armand ar fi obţinut 1.000 de voturi în plus faţă de Tudorache.

Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată luni, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un Birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Potrivit DGPMB, persoanele în cauză au fost identificate şi conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept.

Această situaţie a fost semnalată iniţial pe Facebook de Clotilde Armand.

Precizări ale Poliţiei în legătură cu acuzaţiile de fraudă la alegerile din sectorul 1: Au fost audiate 8 persoane. 473 de procese verbale, găsite asupra unui bărbat. Se fac cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale

Clotilde Armand: Voi solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020