Update articol:

Turcan: E o necesitate organizarea alegerilor

Sursa foto: facebook.com/RalucaTurcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că organizarea alegerilor locale în toamnă este “o necesitate”, menţionând că “poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime”, potrivit Agerpres.

Întrebată, la Digi 24, dacă se vor ţine alegerile locale, vicepremierul a spus: “În mod normal ar trebui să se ţină… Mi-e greu să afirm dacă aş vrea să se ţină alegerile, cert este că e o necesitate organizarea alegerilor. Mandatul aleşilor locali a fost prelungit până cel târziu spre finalul anului, de asemenea, mandatul parlamentarilor expiră la finalul anului.”

Turcan a amintit că există precedente în alte ţări, unde s-au desfăşurat alegeri, şi “nu se poate demonstra că organizarea alegerilor a fost la originea creşterii numărului de cazuri” de SARS-Cov-2.

Vicepremierul a precizat că, în momentul de faţă, “organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime, adică, toate birourile secţiilor de votare să aibă o dispersare optimă a membrilor secţiilor de votare corespunzătoare, să se dezinfecteze instrumentele cu care se votează şi, practic, oamenii să se ducă în procesul electoral fără a fi supuşi niciunui pericol”.

În opinia Ralucăi Turcan o îngrijorare, “şi pentru noi, şi pentru specialişti, este pregătirea alegerilor, modul în care partidele îşi vor face campanie, pentru că nu toţi înţeleg că trebuie să se readapteze şi că pot să folosească mult mai mult comunicarea online, pot să folosească mai mult platformele sociale”.

“Eu cred că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate şi să evaluăm pericolul organizării alegerilor sub impactul sănătăţii publice a oamenilor, însă mi-e greu acum, nu am toate datele să vă spun dacă este extrem de periculos sau nu să organizezi alegeri. Datele şi precedentele ne arată că poţi să organizezi alegeri. Eu cred că i-am obişnuit deja pe oameni că acest Guvern pune sănătatea publică pe primul loc”, a concluzionat Turcan. 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021