Update articol:

Turcia avertizează Europa că s-ar putea confrunta cu un exod masiv de refugiați, dacă ignoră avertismentele de la Ankara

https://frontex.europa.eu/ https://frontex.europa.eu/

Europa s-ar putea confrunta cu un exod masiv de refugiați dacă ignoră avertismentele de la Ankara, a declarat marți purtătorul de cuvânt al partidului de guvernământ din Turcia.

Vorbind la o conferință de presă în Ankara, purtătorul de cuvânt al partidului Justiție și Dezvoltare (AK), Omer Celik, a avertizat despre un dezastru umanitar iminent în provincia Siria Idlib.

„Dacă avertismentele Turciei nu sunt luate în considerare, avertizăm pe toată lumea că un exod al refugiaților va afecta în mare măsură Europa”, a spus Celik, citat de Agenția Anadolu.

Opt militari turci au fost uciși luni la Idlib de către forțele guvernamentale siriene susținute de Rusia.

Atacurile președintelui sirian Bashar al-Assad au forțat aproximativ 40.000 de civili să fugă din casele lor din Idlib în ultimele zile.

De la declanşarea sângerosului război civil din Siria din 2011, Turcia a luat în jur de 3,7 milioane de sirieni care au fugit din țara lor, devenind astfel cea mai bună țară care gazduiește refugiați, conform Anadolu.