Update articol:

Turcii de la Durmazlar vor să livreze 100 de tramvaie Primăriei Bucureşti 

Compania turcească Durmaray, parte a grupului Durmazlar, a prezentat, recent, modelul de tramvai “Panorama”, cu care participă la o licitaţie a Primăriei Bucureştiului estimată la 845 milioane de lei (177 milioane de  euro).

Primaria Bucuresti vrea să cumpere 100 de tramvaie noi, iar la termenul  limită pentru depunerea ofertelor – 14 februarie 2019 – s-au înscris DURMAZLAR Makine Sanayi ve Ticaret A.S., Turkey şi  consorţiul format din Astra Arad şi compania chineză CRRC. Cîştigătorul licitaţiei va fi anunţat până cel tarziu în luna august 2019. Primele livrări trebuie făcute în maxim 12 luni.

Abdullah Bocan, Railway Systems General Manager Durmaray, a declarat: “Sperăm să câștigăm această licitație. Suntem experimentați să predăm la timp marfă de caliate. Dacă România va decide să lucreze cu noi va fi o decizie foarte bună.

La licitația organizată de Primăria municipiului București, pe lângă cerințele autorităţii de la Bucureşti, am venit și noi cu propunerile noastre.

Din momentul în care se va face contractul, după 12 luni se va face prima livrare. Primăria București a cerut trei luni pentru probă. După ce îl testează trei luni de zile, în fiecare lună vor fi predate câte patru bucăți. După cum ați văzut, capacitatea noastră de producţie este de 8 tramvaie pe lună. Noi preconizăm că vom putea preda 6-7 tramvaie, în functie de cerințe. După ce se face contractul, în doi ani trebuie predată toată comanda. Preconizăm că putem să le predăm într-un timp mai scurt de 2 ani.

Pentru mententantă și întreținere ne-am înțeles cu firma AAR, care aparţine domnului Huseyin Aykol, prezent de 25 de ani în România.

Furnizorul pentru materia primește ArcelorMittal Galați SA.

Avem șansa să ne conectăm online, să putem face schimbări sau reparații ale utilajelor noastre doar prin conectarea online. Vedem şi cu ce viteză merge. Putem să observăm de pe ecran dacă acest vehicul are o problema tehnică sau alte probleme.

Cu toții ați auzit de autovehicule autonome. Probabil în următorii 10 ani sau poate 5 ani vom fi martori la autovehicule care nu vor mai fi conduse de vatman sau șoferi. Noi, la Durmazlar, deținem această tehnologie de acum”.

Valoarea unui tramvai este de aproximativ 1,7 mil. de euro. Prețurile diferă în funcție de proiect, de la țară la țară. Durmazlar oferă 30 de ani garanție inclusă. Tramvaiele pentru București sunt mai înguste și mai lungi, cu patru module, cu o capacitate de 320 de persoane.

Potrivit lui Abdullah Bocan, toate proiectele Durmaray sunt la standarde europene: “Toate compenentele de pe aceste vehicule sunt luate din Europa şi sunt utilizate  şi de germani şi de francezi. Noi livrăm utilaje companiilor din Franţa, Germania, Japonia. Boghiurile produse de noi sunt folosite și în Polonia, Italia și Franța.

Valoarea contractului din Polonia este de peste 40 de milioane de euro. În iulie 2018 a fost semnat contractul pentru 24 de bucăți.

În Turcia, în Antalya, participăm la licitație la sfârșitul lunii pentru 20 de tramvaie. Și în România vom participa la licitații pentru alte orașe în iunie și iulie, la Arad, Timișoara și Brăila.

Ne pregătim și pentru alte țări să participăm la licitații. Urmărim toate licitațiile din lume.  

Cifra de afaceri a companiei Durmaray a fost de aproximativ 70 milioane de euro în 2016, 67 milioane de euro în 2018. Pentru anul 2019 estimăm o cifră de afaceri de 70 de milioane de euro. Cifra de afaceri la nivelul întregului grup Durmazlar este de 150 de milioane de euro”.

BVBStiri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (03/07/2020)

Reinnoire mandat Director General Adjunct

MedLife S.A. (M) (03/07/2020)

Erata - Initierea program II de rascumparare de actiuni

ELECTROARGES SA (ELGS) (03/07/2020)

Incetare Perioada Proba/Mandat Director General-Convocator AGOA&E 04.08.2020-EN

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (03/07/2020)

Modificare agent plata dividende an financiar 2019