Update articol:

Tusk: UE şi Marea Britanie, de acord să amâne Brexitul pentru 31 octombrie

www.pixabay.com www.pixabay.com

Cei 27 de lideri europeni şi Marea Britanie au căzut de acord în privinţa amânării Brexitului pentru 31 octombrie, a anunţat, azi noapte, pe Twitter,  preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

 

“Aceasta înseamnă şase luni în plus pentru ca Regatul Unit să găsească ca mai bună soluţie”, afirmat Donald Tusk.

Premierul May: În pofida amânării, Regatul Unit încă poate părăsi UE la 22 mai 

În pofida noii amânări a Brexitului pentru 31 octombrie, Regatul Unit încă poate părăsi Uniunea Europeană la 22 mai, a afirmat premierul Theresa May într-o conferinţă de presă organizată la Bruxelles în cursul nopţii de miercuri spre joi.
“Dacă ajungem să găsim un acord acum (…), încă putem ieşi la 22 mai”, a declarat Theresa May, referindu-se la deputaţii britanici care au respins până în prezent de trei ori acordul de divorţ pe care ea l-a încheiat cu Bruxellesul, precum şi toate alternativele care le-au fost propuse.

 

  • Macron salută “cel mai bun compromis posibil”

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a salutat joi acordul celor 27 la Bruxelles privind amânarea Brexitului pentru 31 octombrie ca fiind “cel mai bun compromis posibil”, care a “permis păstrarea unităţii celor 27”, relatează AFP, potrivit Agerpres.

 

Noul termen, “31 octombrie, ne protejează”, pentru că este “o dată cheie, înainte de instalarea unei noi Comisii Europene”, a explicat şeful statului francez.

“Au fost sensibilităţi diferite” printre cei 27, dintre care o bună parte au dorit “o extindere mai lungă”, de un an, a recunoscut preşedintele francez.

El a menţionat că şi-a “asumat” acest rol de “claritate” şi “fermitate”, subliniind că “nu ar fi fost logic” să “se ofere o extindere mai mare” britanicilor. Este vorba, a explicat şeful statului, de “a respecta votul britanic” în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană şi “de a nu împiedica buna funcţionare a UE”.

Palatul Elysee a preciza că poziţia de fermitate a Franţei a fost susţinută de Belgia, Luxemburg, Spania şi Malta.

Potrivit preşedintelui francez, decizia de a participa la alegerile europene de la 26 mai le “aparţine britanicilor”, dar ar fi “bizar” să faci asta organizând în acelaşi timp Brexitul.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni