Update articol:

Ucraina avertizează că noi atacuri cibernetice ar putea viza marţi bănci, agenţii de stat şi sectorul de apărare

ucraina

Autorităţile ucrainene susţin că au identificat avertismente online că hackerii pregătesc marţi atacuri majore asupra agenţiilor guvernamentale, băncilor şi sectorului de apărare, relatează Reuters, potrivit Agerpres. 

Ucraina a suferit o serie de atacuri cibernetice în ultimele săptămâni, pentru care Kievul a acuzat Rusia. Moscova, care este angrenată într-o dispută tot mai accentuată cu Occidentul din cauza Ucrainei, a negat orice implicare.

Agenţia de securitate cibernetică guvernamentală CERT-UA a anunţat luni că a găsit avertismente pe un forum al hackerilor.

Un mesaj se referea la “închirierea de servere pentru a pregăti noi atacuri asupra unor site-uri din sectorul public, sectorului bancar şi sectorului de apărare”, a precizat sursa citată.

Ucraina a afirmat săptămâna trecută că Rusia este cel mai probabil în spatele atacului care a spart site-ul Ministerului Apărării şi a afectat activităţile a două bănci de stat.

Atacurile online şi avertismentele privind alte agresiuni cibernetice intervin în contextul în care state occidentale acuză Rusia că plănuieşte o invazie asupra Ucrainei vecine. Moscova neagă că ar plănui să atace Ucraina, dar a cerut garanţii de securitate, inclusiv o promisiune că Ucraina nu va adera la NATO.

Ucraina a acuzat în trecut Rusia că a lansat atacuri cibernetice pentru a semăna panică şi a lovi sistemul său financiar.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)