Update articol:

Ucraina: Două bănci şi site-ul Ministerului Apărării, vizate de un atac cibernetic

cybersecurity atac cibernetic Sursa Pixabay

Două mari bănci de stat şi site-ul Ministerului Apărării au fost vizate de un atac cibernetic, au anunţat marţi seară autorităţile ucrainene, în plină criză ruso-ucraineană, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit unei informaţii publicate iniţial de agenţia rusă de ştiri TASS şi preluate de Reuters este vorba despre băncile Privatbank şi Oşadbank, care între timp a confirmat că e vizată de un atac cibernetic.

Centrul ucrainean pentru comunicare strategică şi securitatea informaţiei, care face parte din Ministerul Culturii, nu a precizat cine este responsabil pentru atac, dar comunicatul dat publicităţii pare să indice o culpă a Rusiei.

“Nu este exclus ca agresorul să fi folosit tactici şi mici trucuri murdare din cauza faptului că planurile sale agresive nu funcţionează la scară mare”, a precizat centrul în comunicat, potrivit Agerpres.

Kievul a acuzat Moscova de atacuri similare şi în trecut, după ce Rusia a început să comaseze peste 100.000 de militari în apropierea frontierei sale.

Un mesaj de pe pagina web a Ministerului Apărării din Ucraina anunţă că se efectuează lucrări de întreţinere. Ministerul a postat pe Twitter că site-ul său pare să fie vizat de un atac cibernetic şi că se depun eforturi pentru a restabili accesul.

Oşadbank a confirmat că este vizată de un atac cibernetic, care a dus la încetinirea unora dintre sistemele sale. Centrul de comunicaţii strategice a informat că şi Privatbank are probleme cu plăţile şi cu o aplicaţie bancară. Privatbank nu a comentat până acum informaţia.

Reuters relata luni, citând surse occidentale din domeniul securităţii, că o incursiune rusă în Ucraina ar putea fi precedată de un război informaţional şi de atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice a Ucrainei, precum reţelele de electricitate şi gaz.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)