Update articol:

Ucraina: Macron a discutat cu Biden înainte de întâlnirea cu Putin

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a discutat din nou la telefon duminică seară cu omologul său american, Joe Biden, în cadrul consultărilor sale înainte de a se întâlni luni cu Vladimir Putin privind criza ruso-ucraineană, a anunţat preşedinţia Franţei, notează AFP.

Acest convorbire telefonică de 40 de minute s-a înscris într-o “logică de coordonare”, potrivit Palatului Elysee, înainte de vizita preşedintelui francez la Moscova şi apoi, marţi, la Kiev, unde urmează să se întâlnească cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron a indicat că va “discuta despre condiţiile detensionării” la frontiera cu Ucraina, unde occidentalii acuză Moscova că a desfăşurat zeci de mii de soldaţi în vederea unei potenţiale invazii, ceea ce Rusia neagă, afirmând că doreşte numai să îşi garanteze securitatea.

În cursul weekendului, şeful statului francez a discutat cu premierul britanic, Boris Johnson, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi liderii celor trei ţări baltice, preşedintele lituanian, Gitana Nauseda, şi premierii leton, Krisjanis Karins, şi eston, Kaja Kallas.

El a mai vorbit la telefon cu Joe Biden marţi, cei doi preşedinţi afirmând “sprijinul lor pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei” şi angajându-se să rămână “în strâns contact” în această problemă, potrivit Casei Albe.

“Ei au convenit să vorbească din nou în curând”, a precizat duminică Palatul Elysee.

“Trebuie să fim foarte realişti”, a declarat Emmanuel Macron pentru săptămânalul JDD. “Nu vom obţine gesturi unilaterale” din partea Rusiei, “dar este esenţial să evităm o deteriorare a situaţiei înainte de a construi mecanisme şi gesturi de încredere reciprocă”, a spus el.

BVB | Știri BVB

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (04/10/2022)

Renuntare mandat membru al Comitetului de Audit

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (04/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

Erste Group Bank AG (EBS) (04/10/2022)

Notificare - detineri < 5%