Update articol:

Ucraina: Miniştrii francez şi ucrainean de externe s-au întâlnit într-un adăpost din Odesa

Sursa foto: twitter.com/DmytroKuleba

Ministrul francez de externe Catherine Colonna s-a întâlnit joi, la Odesa, cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba, informează dpa, potrivit Agerpres.

Cei doi au fost nevoiţi să se întâlnească într-un adăpost din oraşul-port de pe coasta ucraineană a Mării Negre din cauza sirenelor de raid aerian, a spus Kuleba.

“Probabil pentru prima dată în istorie când miniştri de externe au convorbiri în subsolul unei Opere. Iar motivul a fost o altă sirenă de raid aerian din cauza ameninţării cu rachete ruseşti asupra Odesei”, a scris el pe Twitter.

“Din cauza unei rachete ruseşti am experimentat prima mea întâlnire diplomatică bilaterală într-un adăpost. Cafeaua a fost caldă, merci”, a scris Colonna pe Twitter, spunând ulterior că cei doi au vorbit despre “tot” în cadrul convorbirilor.

“Asistenţa noastră va continua în toate domeniile şi atât timp cât este necesar. Vă mulţumim pentru primirea călduroasă, atât timp cât este nevoie, vom #StandWithUkraine”.

Dmitri Kuleba a spus că aşteaptă cu nerăbdare să discute în continuare despre rolul Franţei în coaliţia internaţională privind tancurile, exporturile de cereale şi formula păcii.”Parteneriatul ucrainean-francez rămâne crucial pentru a pune capăt agresiunii ruse şi a restabili pacea”, a spus şeful diplomaţiei ucrainene.

BVB | Știri BVB