Update articol:

UE estimează că se va apropia de imunitatea colectivă până la sfârșitul lunii iunie, în ciuda îndoielilor legate de vaccinul AstraZeneca (Bloomberg)

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

Uniunea Europeană estimează că se va apropia de imunitatea colectivă la coronavirus până la sfârșitul lunii iunie, în ciuda îndoielilor legate de vaccinul AstraZeneca, potrivit Bloomberg, care arată că Germania și Franța pot inocula majoritatea populației până în vară.

Comisia Europeană a transmis guvernelor că distribuirea vaccinului Covid ar putea atinge o țintă cheie mai devreme decât se aștepta, în baza noilor proiecții legate de persoanele care acceptă vaccinul AstraZeneca Plc.

Divizia executivă a Uniunii Europene afirmă că majoritatea statelor membre vor avea suficiente vaccinuri pentru a imuniza majoritatea oamenilor până la sfârșitul lunii iunie, potrivit unei note distribuite delegațiilor naționale de la Bruxelles și văzută de Bloomberg. Prognoza presupune aproximativ 70 de milioane de vaccinări cu AstraZeneca în acest trimestru, dar acest obiectiv ar putea fi expus riscului dacă autoritățile de reglementare pun restricții asupra acestui ser.

Agenția Europeană a Medicamentului poate indica o legătură potențială între vaccin și cazuri rare de cheaguri de sânge, a raportat marți Messaggero, citându-l pe Marco Cavalieri, președintele echipei de evaluare a vaccinurilor de la EMA. Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie este, de asemenea, îndemnată să-și schimbe orientările privind utilizarea vaccinului la persoanele mai tinere, a raportat News Channel 4.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din UE a declarat marți că Comitetul său de evaluare a riscurilor studiază încă rapoarte privind posibilele efecte secundare și se așteaptă să finalizeze revizuirea până joi. Șeful UE pentru sănătate, Stella Kyriakides, a declarat că evaluarea va fi încheiată “miercuri târziu”.

Informațiile privind efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca au dus deja la suspendarea temporară a acestuia în unele țări ale UE luna trecută. În timp ce utilizarea a fost reluată, unele guverne o restricționează la anumite grupe de vârstă.

Centrele de vaccinare din Franța au declarat că mai multe persoane eligibile pentru a fi inoculate au fost reticente în a folosi Astra, mergând până la a-și anula programările.

Totuși, ultimele proiecții ale UE văzute de Bloomberg indică încredere în creștere în Bruxelles că vaccinarea se va îmbunătăți după un început dezastruos dominat de întârzieri, mesaje mixte și lupte politice

Germania, Franța, Italia, Spania și Olanda vor fi în măsură să inoculeze complet mai mult de 55% din populația lor totală, potrivit memoriului UE din 1 aprilie. UE a spus anterior că dorește să imunizeze 70% dintre adulți pana la sfârșitul verii, ceea ce – în funcție de demografia fiecărui stat membru – corespunde cu aproximativ 55-60% din populația totală.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021