Update articol:

UE interzice tranzacțiile cu Banca Centrală a Rusiei – TASS

banca centrala a rusiei
  • Cu toate acestea, autoritățile competente pot autoriza o tranzacție cu condiția ca aceasta să fie strict necesară pentru a asigura stabilitatea financiară a Uniunii în ansamblu sau a statului membru în cauză, potrivit TASS.

Uniunea Europeană a interzis tranzacțiile legate de gestionarea rezervelor și activelor Băncii Centrale a Rusiei, potrivit unui document publicat luni în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

„Tranzacțiile legate de gestionarea rezervelor, precum și a activelor Băncii Centrale a Rusiei, inclusiv tranzacțiile cu orice persoană juridică, entitate sau organism care acționează în numele sau sub conducerea Băncii Centrale a Rusiei, sunt interzise”, se arată în document.

Cu toate acestea, „autoritățile competente pot autoriza o tranzacție cu condiția ca aceasta să fie strict necesară pentru asigurarea stabilității financiare a Uniunii în ansamblu sau a statului membru în cauză”.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială, bazată pe o solicitare a șefilor republicilor Donbass. Liderul rus a subliniat că Moscova nu are planuri de a ocupa teritoriile ucrainene, iar scopul era demilitarizarea și denazizarea țării.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022