Update articol:

UE nu are informaţii că firmele ar fi plătit în ruble pentru gazele ruseşti (comisarul pentru energie)

Kadri Simson

Comisia Europeană nu are informaţii conform cărora vreo companie europeană a plătit în ruble pentru gazele ruseşti, după ce Moscova a cerut cumpărătorilor străini să se conformeze mecanismului de convertire a plăţilor din euro sau dolari în ruble, a declarat luni comisarul pentru energie, Kadri Simson, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Comisia Europeană nu are informaţii despre nicio companie privată sau ţară care este dispusă să facă asta”, a declarat Kadri Simson la sosirea la reuniunea miniştrilor Energiei din statele membre ale Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, Gazprom a oprit complet livrările de gaze naturale către Polonia şi Bulgaria, în absenţa plăţilor în ruble de la cele două ţări pentru livrarea combustibilului.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut ţărilor pe care el le-a calificat drept “neprietenoase”, după invadarea Ucrainei, să implementeze o schemă în cadrul căreia îşi vor deschide un cont la Gazprombank pentru a face plăţi în euro sau dolari pentru importurile de gaze naturale, urmând ca aceste fonduri să fie convertite în ruble ruseşti.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/05/2022)

Tranzactii parti afiliate conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

AQUILA PART PROD COM (AQ) (18/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

TERAPLAST SA (TRP) (18/05/2022)

Primirea acordului de finantare pentru fabrica de folii stretch

ALTUR S.A. (ALT) (18/05/2022)

Desfasurare activitate

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/05/2022)

Depunere document de oferta publica de cumparare