Update articol:
A TREIA PLÂNGERE A PROCURORILOR DIN SUA ÎMPOTRIVA BANCHERILOR DE LA GOLDMAN

Un bancher de la Goldman Sachs – arestat pentru acuzații de inside trading

Un bancher de investiţii de la Goldman Sachs din New York a fost arestat, recent,  pentru acuzații de inside trading în SUA, potrivit documentelor judiciare citate de presa americană.

Timp de aproape trei ani, vicepreşedintele Bryan Cohen a scurs informații nepublicate pentru bani, ca parte a unui sistem internațional de inside trading care a dus la câștiguri ilicite de 2,6 milioane de dolari, potrivit unei plângeri la Comsia de Valori Mobiliare a SUA (SEC).

Unele informații au fost legate de tranzacții în curs care implicau Syngenta AG și Buffalo Wild Wings Inc., arată documentele.

O purtătoare de cuvânt a Goldman a confirmat că Cohen a fost un bancher de investiții care a lucrat în divizia de retail. Banca nu a avut cunoştinţă de acuzații până când Cohen a fost arestat vineri dimineață în apartamentul său din Manhattan. De atunci Cohen se află în concediu.

“Cooperăm cu autoritățile cu privire la situația domnului Cohen “, a declarat Nicole Sharp, oficial al Goldman, menţionând: “Protejarea informațiilor confidențiale ale clienților este cea mai mare prioritate internă a noastră și condamnăm acest presupus comportament.”

Vineri, Cohen a fost eliberat pe o cauţiune  de 250.000 USD, în așteptarea unei conferințe programată pentru marți. Patrick Smith, avocatul lui  Cohen, a refuzat să comenteze.

Acuzaţiile la adresa lui Cohen sunt a treia plângere de inside trading depusă de procurorii SUA împotriva unui bancher Goldman în ultimele 18 luni.

Cohen, în vârstă de 33 de ani, a distribuit informațiile unui trader care nu a fost identificat și ulterior a transmis-o lui George Nikas, care a obţinut câștigurile, potrivit reclamației SEC. Nikas, un restaurator din New York, în vârstă de 54 de ani, care deține lanțul GRK Fresh, a fost, de asemenea, acuzat de procurori.

Cohen a primit o sumă nespecificată de bani în schimbul informaţiilor pe care le-a oferit, conform procurorilor.

Cohen lucrează la Goldman de aproape 10 ani, începând cu biroul din Londra, înainte de a fi transferat la New York în 2017. Informaţiile privilegiate au fost date între aprilie 2015 și noiembrie 2017, potrivit reclamației SEC.

BVBStiri BVB

PRODPLAST S.A. (PPL) (02/07/2020)

Modificare Convocare AGAE 06/07.08.2020

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (02/07/2020)

Neintrunire cvorum AGEA in data de 2 iulie 2020

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (02/07/2020)

Decizii ASF nr. 767 & 768 din 01.07.2020

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/07/2020)

Incetare Perioada Proba/Mandat Director General - Convocare AGOA&AGEA 04.08.2020