Update articol:

Un comisar SEC critică acordul agenției cu CEO-ul Tesla, Elon Musk

Sursa foto: Facebook

Un comisar american al Comisiei pentru pentru valori mobiliare și burse (Securities and Exchange Commision – SEC) a criticat marți o înțelegere între autoritatea de reglementare și CEO-ul Tesla Inc, Elon Musk, în legătură cu modul cum acesta a utilizat Twitter, potrivit Reuters.

Șeful producatorului de mașini electrice a încheiat vineri un acord cu SEC, fiind de acord să prezinte declarații publice cu privire la finanțele companiei și alte subiecte.

Cu toate acestea, comisarul SEC Robert Jackson și-a declarat opoziția după ce acordul a fost aprobat de un judecător federal, anterior, în cursul zilei de marți.

“Având în vedere comportamentul domnului Musk, nu pot să susțin o înțelegere în care să nu admită ceea ce este clar pentru toți cei care au urmărit această serie bizară de evenimente”, a afirmat Jackson într-o declarație.

“Musk a încălcat acordul încheiat anul trecut cu Comisia – și cu investitorii americani”, a adăugat el.

Judecătorul Alison Nathan din Manhattan a aprobat acordul elaborat vineri, care a soluționat disputa în care SEC a îl acuza pe Musk că a încălcat o înțelegere de anul trecut cu privire la o fraudă cu acțiuni.

La începutul acestei luni, Nathan a cerut părților să încheie un acord.

Noua înțelegere stabilește în detaliu ce tipuri de declarații ale lui Musk trebuie revizuite de către consilierul juridic al Tesla înainte de publicare, cum ar fi situațiile financiare, numerele de producție sau de livrare nedeclarate anterior și alte subiecte.

Autoritățile de reglementare au susținut că un tweet de februarie al lui Musk despre cifrele de producție ale Tesla a încălcat acordul anterior, deoarece nu fusese verificat de avocații companiei. Musk a susținut că tweet-ul nu conținea date materiale.

SEC l-a dat în judecată pe Musk anul trecut pentru declaratii frauduloase, dupa ce a scris pe Twitter pe 7 august ca are “fonduri garantate” pentru delistarea Tesla, la 420 de dolari pe actiune.

Părțile au ajuns la un acord, potrivit căruia avocații Tesla trebuie să aprobe în prealabil comunicările scrise, inclusiv mesajele pe tweeter cu informații importante despre companie.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2020)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27 noiembrie 2020

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (02/12/2020)

Comunicat - finalizare proiect BRUA - faza I

COMPA S. A. (CMP) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23-27.11.2020