Update articol:

Un fond pentru climă al miliardarului Bill Gates ar urma să investească până la 15 miliarde de dolari în proiecte de tehnologie curată

omicron gripa

Breakthrough Energy Catalyst (BEC), un fond public-privat susţinut de miliardarul Bill Gates, intenţionează să investească până la 15 miliarde de dolari în proiecte de tehnologie curată în SUA, Marea Britanie şi Uniunea Europeană, relatează CNBC, potrivit news.ro.

BEC, un fond care face parte din Breakthrough Energy Group, fondat de Gates în 2015, a strâns până acum peste 1,5 miliarde de dolari de la companii şi organizaţii caritabile.

Dar Jonah Goldman, directorul general al BEC, a declarat pentru Financial Times că fondul intenţionează în cele din urmă să investească de 10 ori această sumă, sau 15 miliarde de dolari.

BEC nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii a CNBC.

Pentru a mobiliza 15 miliarde de dolari, Goldman a declarat pentru FT că fondul intenţionează să utilizeze structuri financiare inovatoare şi acorduri de parteneriat.

Pe site-ul său, Breakthrough Energy descrie BEC ca ”un program menit să demonstreze cum putem finanţa, produce şi cumpăra noile soluţii care vor sprijini o economie cu emisii reduse de carbon”.

BEC se va concentra iniţial pe captarea directă a aerului, hidrogenul verde, stocarea de energie pe durată lungă şi combustibilul durabil pentru aviaţie.

Fondul, care intenţionează să investească în proiecte mari care altfel nu ar fi viabile din punct de vedere financiar, va face donaţii filantropice, investiţii în acţiuni şi acorduri de achiziţie de produse, potrivit FT.

BEC a anunţat în septembrie că a asigurat investiţii de la Microsoft, BlackRock, General Motors, American Airlines, Boston Consulting Group, Bank of America şi ArcelorMittal. De asemenea, a primit sprijin din partea Departamentului pentru Energie al SUA şi a braţului executiv al UE, Comisia Europeană.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)