Update articol:

Un fost guvernator din Rusia, care a contestat în justiţie destituirea sa de către Putin, a murit de COVID-19

Vladimir Putin Sursa foto: en.kremlin.ru

Un fost guvernator rus, care l-a dat în judecată pe preşedintele Vladimir Putin pentru a contesta destituirea sa la începutul anului 2020, a decedat din cauza COVID-19, au informat vineri autorităţile regiunii pe care a condus-o, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Mihail Ignatiev, fostul guvernator al Ciuvaşiei, regiune situată la circa 700 km est de Moscova, a depus în luna mai la Curtea Supremă o contestaţie împotriva decretului emis de Putin prin care şeful statului dispunea demiterea acestuia, în urma mai multor scandaluri.

La scurt timp, media ruse au relatat că Ignatiev a fost spitalizat pentru pneumonie severă provocată de contaminarea cu SARS-CoV-2.

Potrivit unui mesaj publicat vineri pe site-ul internet al autorităţilor din Ciuvaşia, Ignatiev a decedat joi din cauza bolii, la vârsta de 58 de ani.

“Este o veste tristă. Transmit condoleanţe celor apropiaţi şi familiei sale”, a declarat guvernatorul interimar al regiunii, Oleg Nikolaev, citat într-un comunicat.

Funeraliile fostului guvernator vor fi organizate de stat, conform sursei citate.

Aflat la conducerea Ciuvaşiei din 2010 până la începutul anului 2020, Mihail Ignatiev a fost demis la 29 ianuarie în urma unei glume proaste. La ceremonia de preluare a unor maşini noi de filiala Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă din regiune, guvernatorul (înalt de 1,90 m) a ridicat cheile deasupra capului ofiţerul care trebuia să primească lotul de vehicule, obligându-l să sară pentru a le prinde.

Scena filmată a devenit virală pe internet şi reţelele de socializare şi i-a scandalizat pe ruşi. Mihail Ignatiev a suscitat de asemenea indignarea cu câteva zile mai devreme, după ce a cerut ca ziariştii şi bloggerii care critică puterea să fie bătuţi.

La câteva zile după scandalul izbucnit, Vladimir Putin, care are dreptul de a destitui guvernatorii, a decis să-l concedieze, întrucât Ignatiev “a pierdut încrederea” şefului statului rus.

Contestarea destituirii sale în faţa celei mai înalte instanţe judiciare a ţării a fost primul caz de acest gen de la venirea la putere a lui Vladimir Putin în 2000, potrivit mass-media ruse.

BVBStiri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/07/2021)

Rezultate teste stress 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (30/07/2021)

Raport Auditor conform art. 92 ind. 3 Legea 24/2017- Sem. I 2021

VRANCART SA (VNC) (30/07/2021)

Raport auditor - art. 92 ind. 3 Legea 24/2017 - Tranzactii raportate in S1 2021