Update articol:

Un grup de acţionari ai Twitter l-au dat în judecată pe Elon Musk pentru că nu a dezvăluit la timp participaţia cumpărată la companie

Elon Musk

Un grup de acţionari ai Twitter l-au dat în judecată pe Elon Musk pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat o participaţie semnificativă la compania de social media în termenul potrivit, transmite CNBC.

CEO-ul Tesla şi SpaceX a dezvăluit pe 4 aprilie că a adunat un pachet de 9,2% din acţiunile Twitter, ceea ce a făcut ca acţiunile să crească, deoarece investitorii au văzut mişcarea ca pe un vot de încredere. Dar dezvăluirea lui poate să fi fost prea târziu.

Legile comerciale federale stipulează că investitorii trebuie să informeze Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) în termen de 10 zile atunci când preiau o participaţie de peste 5% într-o companie.

Musk, care a început să cumpere acţiuni Twitter în ianuarie, ar fi atins această etapă pe 14 martie, ceea ce înseamnă că ar fi trebuit să informeze SEC până pe 24 martie.

Un reprezentant al lui Musk, cea mai bogată persoană din lume, nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii CNBC.

Procesul, intentat marți la New York de către firma de avocatură Block & Leviton în numele mai multor acționari Twitter, susține că Musk a reușit să cumpere mai multe acțiuni Twitter la un preț redus în perioada dintre depășirea pragului de 5% și dezvăluirea publică a acțiunii sale.

O jumătate de duzină de experți în domeniul juridic și în valori mobiliare au declarat pentru The Washington Post că întârzierea l-ar fi putut ajuta pe Musk să obțină 156 de milioane de dolari.

Acțiunile Twitter au urcat cu 27% pe 4 aprilie, după ce a fost dezvăluit că Musk și-a adunat pachetul de 9,2%, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari.

Acțiunea colectivă a fost depusă în numele investitorilor care susțin că au pierdut din potențialele câștiguri pe care le-ar fi putut realiza dacă Musk și-ar fi dezvăluit participația mai devreme.

„Ceea ce pare limpede este că Elon Musk a ratat termenul de depunere de 10 zile aplicabil în conformitate cu secțiunile 13(d) și 13(g) din Actul privind valorile mobiliare din 1933 pentru a raporta o proprietate de 5% într-o companie publică”, a declarat avocatul Alon Kapen.

„Asta i-a oferit 10 zile suplimentare în care să cumpere acțiuni suplimentare (și-a crescut deținerea în acel timp cu un plus de 4,1%) înainte de creșterea prețului pe acțiune care a avut loc când și-a anunțat în cele din urmă participațiile pe 4 aprilie”, a adăugat Kapen.

După dezvăluirea pachetului său de pe Twitter, Musk a dezvăluit că intenționează să ocupe și un loc în consiliul de administrație al companiei. Totuși, din motive care nu au fost anunțate, acesta a decis să nu ocupe locul.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022