Update articol:
Horia Gustă, Certinvest:

Un impozit redus pentru investițiile pe termen lung ar aduce câștiguri la buget

Asociația Administratorilor de Fonduri (AAF) a făcut numeroase demersuri pe lângă Ministerul Finanțelor, solicitând o reducere a impozitului pentru câștigurile din piața capital rezultate din investiții pe termen lung, a arătat Horia Gustă, directorul general al Certinvest, la o dezbatere la Bursa de Valori București.

Acesta a amintit că, în urmă cu câțiva ani, impozitul era de 1% pentru investițiile pe termen mai mare de un an, sau de 16% pentru cele sub un an.

Potrivit lui Horia Gustă, calculele AAF arată că un impozit diferențiat ar aduce câștiguri la buget. Propunerea se referă la un impozit redus pentru investițiile pe termen de minim 3-4 ani. Domnul Gustă a spus și că o astfel de măsură ar fi importantă și din perspectiva educației investitorilor, în condițiile în care dacă stai 3-4 ani, prinzi întregul randament oferit în piață, de exemplu de indicele BET-TR.

“Sper să convingem Ministerul Finanțelor că așa vom aduce investitorii mai aproape de investiția în acțiuni, care nu este numai speculativă“, a precizat directorul Certinvest.

 

BVBStiri BVB