Update articol:

Olli Rehn (BCE) insistă pentru o mișcare rapidă pentru creșterea ratelor dobânzilor, susținând că războiul Rusia-Ucraina ar putea deraia redresarea

Foto Twitter Foto Twitter
  • “Avem un conflict în ceea ce privește presiunile în politica monetară”, a declarat vineri Olli Rehn, guvernatorul Băncii Finlandei și membru al Consiliului guvernatorilor BCE.

 

Banca Centrală Europeană ar trebui să acționeze rapid pentru a crește ratele dobânzilor pentru a face față inflației în creștere, potrivit șefului băncii centrale din Finlanda.

Comentariile sale vin în timp ce ciclul de înăsprire al Rezervei Federale din SUA și al Băncii Angliei intensifică presiunea asupra BCE pentru a le urma exemplul.

„Avem un conflict în ceea ce privește presiunile în politica monetară”, a declarat vineri Olli Rehn, guvernatorul Băncii Finlandei și membru al Consiliului guvernatorilor BCE, la CNBC.

„Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că recuperarea va continua. Pe de altă parte, trebuie să împiedicăm întărirea Ollie, Rehn, șteptărilor inflaționiste mai mari și reflectarea pe piața muncii”, a spus Rehn.

„În opinia mea, ar trebui să continuăm procesul nostru treptat de normalizare a politicii monetare așa cum am făcut-o”, a continuat el.

„Desigur, toate acestea cu condiția ca războiul Rusiei în Ucraina să nu escaladeze și să se intensifice substanțial, ceea ce ar putea deraia toate previziunile și redresarea economică”.

La fel ca multe bănci centrale din întreaga lume, BCE încearcă să conducă economia zonei euro printr-o creștere a inflației care a fost exacerbată de atacul neprovocat al Rusiei în Ucraina.

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (18/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/05/2022)

Schimbari intervenite in structura de management

ROMCARBON SA (ROCE) (17/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014