Update articol:

Un mesaj controversat pe Twitter al lui Elon Musk despre Tesla a fost considerat “fals” de un judecător, potrivit investitorilor

Elon Musk Tesla

Un judecător federal a hotărât că mesajele de pe Twitter din 2018 ale CEO-ului Tesla (TSLA.O), Elon Musk, despre obținerea de finanțare pentru a prelua compania, au fost false, potrivit dosarelor în instanță ale investitorilor Tesla, care l-au dat în judecată pe miliardar pentru tweet-uri, potrivit Reuters.

Investitorii au depus plângere contra fabricantului de maşini electrice şi Elon Musk, acuzându-i că au pierdut bani după publicarea acelui mesaj ceea ce a dus la scăderea acţiunilor timp de câteva zile.

Dosarul spunea că instanța a decis la 1 aprilie că tweet-urile lui Musk din 2018 erau „false și înșelătoare”. Instanța „a reținut că el a făcut declarațiile cu nesăbuință, știind falsitatea lor”, se spune în document.

Investitorii producătorului de mașini electrice au cerut judecătorului, în dosarul depus vineri, la Curtea de District din SUA, să îl blocheze pe celebrul antreprenor de la „campania sa publică de a prezenta o narațiune contradictorie și falsă cu privire la” tweet-urile sale din 2018, ceea ce ar putea influenţa juraţii într-un proces care ar trebui să aibă loc în mai.

Musk a asigurat în trecut că se afla la acea vreme în discuţii cu fondul suveran de avere al Arabiei Saudite şi că este încrezător în rezultatul acestor negocieri. Dar niciun acord nu a fost vreodată negociat.

Autoritatea de reglementare în domeniul burselor, care a estimat că Musk nu a adus dovada finanţării sale, a făcut plângere la acea vreme. Autoritatea de reglementare i-a impus apoi să cedeze preşedinţia consiliului de administraţie al Tesla, să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari şi, ulterior, să ceară ca tweet-urile sale direct legate de activitatea Tesla să fie preaprobate de un avocat competent.

Elon Musk, care încearcă în prezent să răscumpere Twitter, a contestat această ultimă măsură la tribunal, la începutul lui martie.

Alex Spiro, avocat pentru Musk și Tesla, a afirmat sâmbătă din nou că este adevărat că Musk s-a gândit să preia Tesla în 2018 și avea finanțare pentru acea mutare.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative