Update articol:

Un nou grup de pe Facebook – “Uniţi, ne apărăm drepturile copiilor”, cu circa 17.000 de membri, vrea să lupte pentru drepturile copiilor

Un nou grup de pe Facebook – “Uniţi, ne apărăm drepturile copiilor”, care are circa 17.000 de membri, vrea să lupte pentru drepturile copiilor.    

Alina Geamănu, fondator al acestui grup civic, ne-a spus: «NU, nu vreau să îmi crească statul copiii! NU, nu cer să se împrumute statul pentru copii mei! Dar DA, vreau să se respecte legea!!!! De fiecare dată când plătesc impozitele la stat, am, n-am, dau! La fel vreau să facă și statul! Vreau ca ei, copiii mei, să știe că părinții lor au luptat pentru ei și ptr drepturile lor, inclusiv cu morile de vânt! Vreau ca atunci cand voi închide ochii, să știu că am făcut TOT ce am putut si chiar ce nu am putut, pentru ei! S-a vehiculat în presă implementarea unor „vouchere” pentru părinți, fără a se oferi însă mai multe detalii! Pe aceasta cale, Grupul Părinților care luptă pentru RESPECTAREA legii ține să facă următoarele precizări: considerăm aceste propuneri ale guvernului ca fiind simple tergiversări de la respectarea LEGII si anunță PUBLIC că va continua demersul juridic inițiat! Oferta făcută de către guvern este jignitoare și nu respecta sub nicio forma litera legii!” 

Cristian Dan, unul din administratorii grupului, ne-a declarat: «Se dă următoarea speță: să presupunem că se dublează prețul impozitului pe teren, autoturism etc. Sau al energiei electrice, al gazelor, al apei, al abonamentului de telefonie, al rovinietei, al RCA-ului. Așa a decis furnizorul, are cheltuieli mai mari, a crescut prețul materiei prime etc. Mă duc cu factura sau notificarea de plată să achit. La casierie, arăt factura și spun că pe factură nu s-a specificat și sursa din care să achit eu diferența de bani față de luna trecută și ca atare, sunt de acord să plătesc utilitatea/serviciu respectiv, dar numai cu o majorare de 15%, față de procentul de 100% cu cât s-a majorat. Ce credeți că se va întâmpla? Sunt convins că persoana de la casierie va râde de mine. Sau, încasez o amendă. 

Ei bine, vă vine să credeți sau nu, ceva similar se întâmplă în România cu alocațiile copiilor. Avem o lege promulgată de președinte, publicată în Monitorul Oficial și vine primul ministru al României și ne spune că el ar plăti, dar n-are cu ce. Și că nu s-a specificat de unde să ia banii pentru asta. Ca și cum pe bonul meu de benzină se specifică de unde să iau eu banii… Dar, ca o persoană responsabilă ce sunt, eu nu comentez ci respect legea și plătesc cât scrie pe bon/factură. Am plătit, ani de zile, inclusiv acele rate majorate abuziv, dublate la un moment dat, de către banca la care am credit, bancă supravegheată de BNR-ul care are în frunte un guvernator cu anumite probleme. Am plătit, ani de zile, apa de ploaie care vine din cer și pe care n-o contorizează nimeni. Pentru că așa vrea statul român. Ani de zile am cotizat pentru sănătate și am beneficiat de ce? De mai nimic… Uitați-vă la situația actuală din sistemul sanitar românesc. E JALE! 

Asta e România în care suntem obligați să trăim în acest moment. O Românie în care premierul invită la nerespectarea legii, sau respectarea ei parțială. O Românie în care premierul „predică” purtarea măștii, dar el o face uneori. O Românie în care președintele te face prost dacă nu porți masca, dar el se plimbă printre reprezentanții altor state europene, fără mască, în timp ce toți aceștia o poartă. Asta e România lor. Nu vrem să arate așa și România noastră.

În 17 iulie, o româncă, mamă  a trei copii, pe care n-o cunosc personal, inițiază pe facebook grupul „Uniți, ne apărăm drepturile copiilor”. Am procedat exact ca în ianuarie 2015: am simțit că e o cauză dreaptă, am simțit că trebuie să-mi apăr un drept obținut prin lege, am simțit că trebuie să lupt pentru copiii mei și, am simțit că pot da o mână de ajutor acestui grup de români, având în vedere experiența pe care am acumulat-o în 5 ani de acțiuni ale Grupului Clienților cu Credite în CHF și așa am ajuns unul dintre administratorii grupului. (Și apropo, problema aceasta a debitorilor în CHF este departe de a se fi rezolvat în România. Suntem pe baricade în continuare!) Astăzi, după 11 zile, suntem un grup de peste 17.000 de membri și grupul crește în continuare. Cel puțin 2000 de părinți sunt dispuși să acționeze Guvernul în instanță. Pentru că ne-am săturat! 

Îi invităm alături de noi pe toți părinții români, dispuși să-și apere copiii, dispuși să ceară justiției obligarea Guvernului – a acestui guvern care n-a fost ales de către popor – la respectarea legii. Ne găsiți pe facebook, la adresa https://www.facebook.com/groups/2xalocatii.


Săptămâna aceasta, probabil, vom încheia demersurile pentru completarea listei cu cei care vor participa concret la proces și vom demara lupta în instanță. Ne reprezintă unul dintre cei mai buni avocați din România, expert în Drept Comercial, Drept Civil, Drept Fiscal, Drept Penal, Dreptul Familiei, Dreptul Muncii, un profesionist cu experiență în soluționarea unor spețe complicate, multe dintre ele având legătură directă cu politica românească, domnul Florin Ionuț Pascu».

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022