Update articol:

Un opozant al lui Vladimir Putin, dat jos din avion și arestat pe aeroportul din Sankt Petersburg

Andrei Pivovarov, un opozant al lui Vladimir Putin şi un apropiat al fostului opozant rus Mihail Hodorkovski, a fost arestat după ce a fost dat jos dintr-un avion care tocmai se pregătea să decoleze spre Varșovia, pe aeroportul Pulkovo din Sankt Petersburg.

Andrei Pivarov a scris pe contul de Twitter: “Tocmai am coborât din avion la Pulkovo.  Am trecut prin vamă, nu au fost întrebări. Avionul s-a oprit brusc. Polițiștii au urcat și m-au scos afară. Acum sunt la FSB Pulkovo”.

Acum câteva minute, Andrei Pivarov a scris că poliţia este şi la uşa opozantului Dmitri Gudkov.

Andrei Pivovarov a fost arestat pe motiv că ar fi încălcat în repetate rânduri legislația referitoare la „organizațiile indezirabile”, ceea ce i-ar putea aduce o pedeapsă cu 6 ani de închisoare.

El a spus că autoritățile intenționează să-l ducă mai târziu la Krasnodar, un oraș din sudul Rusiei, din motive încă necunoscute. Nu au existat comentarii imediate din partea autorităților ruse.

El a fost director al organizaţiei pro-democrație Open Russia (Rusia Deschisă), ONG-ul fondat de fostul critic al Kremlinului Mihail Hodorkovski, aflat în prezent în exil după ce a făcut opt ani de închisoare în Rusia.

Open Russia a declarat pe 27 mai că a decis să pună capăt operațiunilor pentru a-și proteja membrii de riscul de a fi urmăriți penal.

Activiștii organizației civice din Rusia s-au confruntat în mod regulat cu presiuni din partea autorităților de la desemnarea sa ca „organizație nedorită” de către procurorii ruși în 2017, inclusiv acuzații administrative și penale.

Legea referitoare la „organizațiile indezirabile”, adoptată în 2015, a permis Kremlinului să pună presiune și să închidă multe ONG-uri care primeau finanțare din străinătate, în special din Europa și Statele Unite

Foto Twitter Andrei Pivarov

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022