Update articol:

Un parc eolian din Germania este demontat pentru a extinde o mină de cărbune

https://twitter.com/JohannesFehr

Un parc eolian din Germania este demontat pentru a extinde mina de lignit Garzweiler, potrivit balkangreenenergynews.com. Una din cele opt turbine instalate în locație în 2001 a fost deja îndepărtată. Cu toate acestea, statul german Renania de Nord-Westfalia a declarat că va elimina treptat cărbunele până în 2030, la fel ca RWE, compania care deține mina.

Turbinele eoliene din apropierea minei Garzweiler din statul Renania de Nord-Westfalia, conduse de gigantul energetic german RWE, sunt demontate  pentru a face loc unei mai multe exploatări de lignit, mai scrie publicaţia. Turbinele erau în funcțiune din 2001, iar subvențiile guvernamentale au expirat. Energiekontor și wpd, care activează și în Balcani, operează parcul eolian. Nu se știe cât va dura demontarea. Până acum, doar o turbină eoliană a fost îndepărtată.

Lignitul pentru producerea de energie electrică va fi extras de unde se află acum turbinele eoliene

Producția anuală a Garzweiler este de 25 de milioane de tone, potrivit RWE. Aceasta a estimat, însă, că rezervele de lignit din zonă ar putea dura până în 2045. Combustibilul este furnizat în mare parte centralei termice Neurat din apropiere.

Populația din mai multe municipalități din zona de vest de Köln a trebuit să fie relocată din cauza extinderii minei Grazweiler. Pe lângă locația parcului eolian, RWE ocupă o zonă și în jurul micului oraș Lützerath. Acesta va fi complet evacuat și demolat. Orașul a devenit un câmp de luptă simbolic pentru activiștii climatici din Germania, potrivit balkangreenenergynews.com.

 

Decizia de a demola Lützerath a fost luată în conformitate cu noua politică a țării în materie de cărbune pentru a crește temporar utilizarea lignitului pentru producerea de energie electrică în timpul crizei energetice, a raportat Clean Energy Wire.

Cu toate acestea, Renania de Nord-Westfalia a anunțat că va înceta utilizarea combustibililor fosili până în 2030, la fel ca RWE.

Tribunalul din orașul german Münster a decis anul acesta în favoarea extinderii minei. Activiștii pentru climă care s-au opus planurilor au numit decizia cinism și ipocrizie.

Instanța a constatat că nicio mină alternativă de suprafață nu ar satisface cererea necesară de lignit. Securitatea aprovizionării este în prezent prioritatea numărul1, în timp ce „protecția climei rămâne una dintre provocările cheie ale timpului nostru”, a subliniat RWE și a declarat că încearcă să le sprijine pe ambele.

 

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (21/09/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA din data de 9/10 octombrie 2023

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (21/09/2023)

Completare Convocare AGEA 11/12.10.2023

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (21/09/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (21/09/2023)

Litigiu privind Hotararea AGEA 5/01.09.2023