Update articol:

Un reactor al centralei nucleare Kozlodui (Bulgaria) s-a oprit automat (actualizare repornire)

Actualizare: 

Compania bulgară de producere a energiei nucleare Kozlodui a anunţat că şi-a reconectat reactorul de la Unitatea 6 la rețeaua electrică, după ce o problemă tehnică a declanșat sistemul de protecție și l-a închis automat. 

Unitatea 6, una dintre cele două unități de 1.000 de megawați, construită de sovietici, a fost închisă miercuri după-amiază, la aproximativ ora 14:00 ora locală.

“Unitatea a fost repornită. Problema a fost rezolvată”, a declarat șeful adjunct al fabricii, Aleksander Nikolov, pentru Reuters.

“Oprirea a fost declanșată din cauza unei anomalii a echipamentelor convenționale de generare a energiei electrice și nu a unei defecțiuni în reactorul nuclear al centralei. Nu a existat niciun pericol de contaminare radioactivă”, a declarat șeful Agenției Naționale de Reglementare în Domeniul Nuclear, Lachezar Kostov, pentru Reuters. Uzina de stat Kozlodui, situată lângă râul Dunărea la granița cu România, produce aproximativ 30% din energia electrică a Bulgariei. 

…………..

Un reactor al centralei nucleare bulgare de la Kozlodui, situată pe malul Dunării, s-a oprit automat, miercuri, din cauza unei anomalii la sistemul de alimentare cu electricitate, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Centrala atomică de la Kozlodui are două reactoare de câte 1.000 de megawaţi.

Lachezar Kostov, directorul Agenţiei bulgare de Reglementare în domeniul Nuclear, a explicat că nu există nicio problemă la reactor şi a dat asigurări că nu există contaminare radioactivă.

BVBStiri BVB

CEMACON SA (CEON) (23/06/2021)

Linie de Productie Invelis Ceramic

PREBET SA AIUD (PREB) (23/06/2021)

Notificare prag detineri/vot<15%

ELECTROARGES SA (ELGS) (23/06/2021)

Schimbari in Componenta CA - Numire Administratori Provizorii

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (22/06/2021)

Convocare AGAO 26.07.2021/ 27.07.2021