Update articol:

Un spion chinez s-a infiltrat în Parlamentul Marii Britanii, avertizează serviciul de spionaj MI5 al Marii Britanii

Agenția de spionaj MI5 din Marea Britanie a avertizat că un agent al regimului chinez a fost activ în Parlamentul Marii Britanii, potrivit Epoch Times. 

Conform unei alerte emisă de agenție, o persoană pe nume Christine Ching Kui Lee a fost „angajată cu bună știință în activități de interferență politică în numele Departamentului de Lucru al Frontului Unit (UFWD) al Partidului Comunist Chinez (PCC)”. Agenția a mai spus că Lee a facilitat donații financiare către partidele politice și politicienii și a avertizat că oricine este contactat cu ea ar trebui să fie „conștient de afilierea cu statul chinez , angajându-se să promoveze agenda PCC în politica Marii Britanii”.

China ironizează o acuzaţie a MI5 că ar avea o spioană la Londra, spunând că scenariul este demn de James Bond

 

Alerta a fost făcută publică de Sir Iain Duncan Smith, un fost lider al Partidului Conservator, care a numit-o „o chestiune de mare îngrijorare”. El a cerut ca Lee să fie deportată și a solicitat guvernului să facă o declarație la Camera Comunelor.

Potrivit „Alertei de interferență a serviciului de securitate” a MI5 trimisă Parlamentului, Lee „a acționat pe ascuns în coordonare cu UFWD și este considerat a fi implicat în activități de interferență politică în Marea Britanie”.

Acesta a spus: „Considerăm că UFWD încearcă să interfereze în mod ascuns în politica Regatului Unit prin stabilirea de legături cu parlamentari consacrați și aspiranți din spectrul politic. UFWD încearcă să cultive relații cu personalități influente pentru a se asigura că peisajul politic din Regatul Unit este favorabil agendei PCC și pentru a-i contesta pe cei care ridică preocupări cu privire la activitatea PCC, cum ar fi drepturile omului.”

MI5 a spus că Lee a fost „angajată în facilitarea donațiilor financiare către partide politice, parlamentari și persoane care caută o funcție politică în Regatul Unit, inclusiv în facilitarea donațiilor către entități politice în numele cetățenilor străini”.

Deși Lee a declarat public că activitățile ei sunt de a „reprezenta comunitatea chineză din Regatul Unit și de a crește diversitatea”, agenția de securitate a remarcat că activitățile ei au fost întreprinse „în coordonare ascunsă cu UFWD, cu finanțare oferită de cetățeni străini aflați în China și Hong Kong”.

Barry Gardiner, un parlamentar laburist care a primit donații de peste 500.000 de lire sterline (687.000 de dolari) de la Christine Lee între 2015 și 2020, a spus că „a fost în legătură cu serviciile de spionaj ” de mulți ani, în ceea ce privește relația cu Lee. El a spus că serviciile de securitate din Regatul Unit „au știut întotdeauna și au fost pe deplin conștiente de relația mea cu Lee și despre donațiile pe care le-a făcut”

BVB | Știri BVB

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.2023-24.03.2023

CEMACON SA (CEON) (27/03/2023)

Notificare SSIF Estinvest - rezultate oferta publica de cumparare CEMACON SA

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/03/2023)

Calendar financiar 2023 al Lion Capital SA (actualizat)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023