Update articol:

Un tribunal francez a respins acuzaţiile de complicitate la crime de război în Ucraina, aduse grupului petrolier TotalEnergies

Un tribunal francez a respins acuzaţiile de complicitate la crime de război împotriva gigantului petrolier TotalEnergies, au declarat avocaţii ONG-urilor care au făcut acuzaţiile, într-un comunicat, transmite Reuters.

În octombrie, Coaliţia Darwin Climax şi organizaţia ucraineană Razom We Stand au depus o plângere la unitatea antiterorism a Parchetului din Paris, pentru ceea ce au considerat că sunt acte de complicitate la crime de război care ar fi putut fi comise de TotalEnergies în Ucraina.

Avocaţii grupurilor au declarat că au fost informaţi că procurorul a respins plângerea.  Ei au adăugat că ONG-urile vor contesta verdictul.

ONG-urile au spus că gigantul nu numai că şi-a menţinut activitatea economică pe teritoriul unui stat aflat în război, ci a realizat şi profituri din vânzarea de condensat de gaze, a cărui transformare în kerosen a putut alimenta forţele aeriene ruse.

Avocaţii ONG-urilor au spus că, în explicarea motivelor respingerii plângerii, instanţa a precizat că ”faptele de complicitate la crima de război denunţată împotriva companiei TOTAL ENERGIES ar apărea insuficient caracterizate, atât pe plan material, cât şi pe plan intenţionat”.

TotalEnergies nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la hotărâre. Acesta a negat acuzațiile în octombrie într-o declarație pentru cotidianul francez Le Monde.

 

 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023