Update articol:

Un videoclip viral cu apă de la robinet care ia foc dezvăluie o scurgere de gaz natural în China (video)

Locuitorii dintr-o provincie din nord-estul Chinei producătoare de gaze naturale au realizat un videoclip în care arată cum ia foc apa de la robinet, folosind o brichetă – un videoclip care a devenit viral – determinând o anchetă a autorităților locale și întreruperea alimentării cu apă într-o parte a orașului, deoarece gazul natural se scursese în apele subterane.

 

Videoclipurile cu apa de la robinet din orașul Panjin, din provincia chineză Liaoning, au apărut pe rețelele de socializare chineze și au devenit atât de populare încât povestea a fost preluată de publicaţia chineză People’s Daily.

Potrivit tweet-ului People’s Daily, „scena ciudată este cauzată de infiltrarea gazelor naturale din cauza unei erori temporare a sistemului de alimentare cu apă subterană, care este acum oprită. Aprovizionarea normală a fost reluată”.

Guvernul local a declarat că vor fi efectuate investigații suplimentare cu privire la cauza incidentului, a raportat People’s Daily.

Cu toate acestea, conform informaţiilor mass-media din China, apa inflamabilă de la robinet nu este un fenomen nou în districtul orașului Panjin, unde a fost înregistrat cel mai recent videoclip. Locuitorii din districtul Dawa au spus că au văzut cazuri de ardere a apei de la robinet încă din 2018. Alți rezidenți spun că apa de la robinet a fost întotdeauna mai „uleioasă”.

Conform CCTV, locuitorii au observat prima dată apa inflamabilă de la robinet în urmă cu „trei-patru ani”.

Autoritățile chineze au declarat că, după o „anchetă cuprinzătoare a surselor de apă de la robinet din întreg districtul, nu au fost găsite astfel de probleme în alte zone”.

Provincia Liaoning are rezerve de gaze naturale, iar anul trecut, în noiembrie, o unitate a China National Petroleum Corporation (CNPC) – Liaohe Oilfield – a început construcția unui proiect de stocare a gazului de 8,5 miliarde de dolari în orașul Panjin, care ar fi cel mai mare centru subteran de stocare a gazelor naturale din nord-estul Chinei.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)