Update articol:

UNCTAD avertizează asupra recesiunii provocate de deciziile “imprudente” de politică monetară

Conferinţa ONU pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD) a avertizat luni asupra riscului unei recesiuni globale provocat de politica monetară, care ar avea în mod special consecinţe serioase asupra ţărilor în curs de dezvoltare, transmite Reuters.

“Înăsprirea excesivă a politicii monetare ar putea duce la o perioadă de stagnare şi la instabilitate economică. Orice convingere că băncile centrale vor putea scădea preţurile bazându-se pe rate mai ridicate ale dobânzilor fără a genera recesiune este un joc imprudent”, se arată în raportul publicat de UNCTAD,  citat de Agerpres.

Ratele mai ridicate ale dobânzilor vor avea un impact mult mai sever asupra economiilor emergente, care se confruntă deja cu un nivel mare al datoriei publice şi private.

“Posibilitatea extinderii crizei datoriilor cu care se confruntă ţările în curs de dezvoltare este extrem de reală”, conform raportului intitulat: “Perspectivele de dezvoltare într-o lume fracturată”.

UNCTAD a înrăutăţit perspectivele de creştere a economiei mondiale în 2022 la 2,5%, de la un nivel de 2,6% estimat în raportul din martie. În 2023, PIB-ul global ar urma să urce cu 2,2%.

Şi FMI avertiza luna trecută că unele ţări s-ar putea confrunta cu recesiunea anul viitor.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni