Update articol:

Ungaria cere ca UE să ridice sancțiunile împotriva a trei oligarhi ruși

Alisher Usmanov și-a făcut avere din minerit și investiții și este fost acționar la clubul de fotbal Arsenal.
  • UE are termen limită până pe 15 septembrie pentru a-și reînnoi măsurile împotriva persoanelor care au fost sancționate de la izbucnirea războiului Rusiei în Ucraina, altfel vor expira.

 

Ungaria se dovedește din nou a fi obstacol atunci când vine vorba de sancțiunile UE împotriva Rusiei – de data aceasta făcând eforturi ca trei oligarhi ruși să fie eliminați de pe lista de sancțiuni, scrie Politico.

UE are termen limită până pe 15 septembrie pentru a-și reînnoi măsurile împotriva persoanelor care au fost sancționate de la izbucnirea războiului Rusiei în Ucraina, altfel vor expira. În cadrul UE, această prelungire a fost văzută ca o formalitate tehnică, așa cum a fost și cu sancțiunile anterioare împotriva Rusiei  din 2014.

Dar Ungaria a venit cu o nouă solicitare acum. Budapesta a cerut eliminarea a trei cetățeni ruși de pe lista de sancțiuni a UE, potrivit a patru diplomați și oficiali UE care au discutat cu POLITICO sub condiția anonimatului. Mișcarea a înfuriat alte țări UE, care au amintiri amare despre faptul că liderul ungar Viktor Orbán cu a fost de acord cu interzicerea petrolului rusesc în UE, la începutul acestui an.

Potrivit a doi dintre diplomați, oamenii de afaceri ruși în cauză sunt Alisher Usmanov, Petr Aven și Viktor Rashnikov.

Usmanov și-a făcut avere din minerit și investiții și este fost acționar la clubul de fotbal Arsenal; Aven este un om de afaceri și politician care a condus cea mai mare bancă comercială din Rusia; iar Rashnikov este un miliardar cu afaceri în fier și oțel.

Purtătorul de cuvânt al guvernului ungar, Zoltan Kovacs, a declarat că UE va ajunge la o decizie comună asupra listei de sancțiuni. „Listele de sancțiuni ale UE sunt în mod constant în revizuire și există în mod repetat îngrijorarea că includerea anumitor persoane sau entități pe lista de sancțiuni nu este suficient de justificată”, a scris el pe Twitter.

Ungaria a cerut, de asemenea, UE să extindă excepția privind sancțiunile pentru ajutorul umanitar. Acest lucru a creat teamă în rândul altor țări UE că Budapesta dorește să creeze lacune în sancțiunile UE într-un moment în care Comisia Europeană încearcă să înăsprească regulile.

Reprezentanții UE urmează să discute despre războiul din Ucraina la întâlnirea lor de miercuri. Deși extinderea listelor de sancțiuni nu este oficial pe ordinea de zi, cererile Ungariei vor fi cu siguranță discutate, având în vedere indignarea pe care au provocat-o deja, au spus diplomații.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/10/2022)

Eliberare unitati rezidentiale si locuri de parcare in cadrul One Cotroceni Park

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/10/2022)

Finalizarea Programului nr. 6 de rascumparare actiuni

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (06/10/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (06/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 03.10.-05.10.2022