Update articol:
Business Insider:

Unii pacienți care se recuperează după coronavirus pot rămâne cu funcțiile pulmonare reduse cu 20-30%, spun medicii din Hong Kong

Sursa foto: english.www.gov.cn

Pacienții care se recuperează după ce au fost infectați cu noul coronavirus pot rămâne o capacitate pulmonară substanțial slăbită, iar unii gâfâie când merg alert, au descoperit doctorii din Hong Kong, potrivit Business Insider.

Autoritatea Sanitară din Hong Kong a ajuns la aceste concluzii după ce a studiat primul val de pacienți care au fost externați din spital și s-au recuperat complet după COVID-19.

Din 12 persoane din grup, două-trei au resimțit modificări ale capacității pulmonare.

„Ei gâfâie dacă se plimbă puțin mai repede”, a spus joi, într-o conferință de presă, Owen Tsang Tak-yin, directorul medical al Centrului de Boli Infecțioase al autorității, potrivit South China Morning Post.

„Unii pacienți ar putea avea funcțiile pulmonare reduse cu 20-30%” după recuperarea completă, a spus el.

Tsang a adăugat, însă, că pacienții pot face exerciții cardiovasculare, cum ar fi înotul, pentru a-și îmbunătăți capacitatea pulmonară în timp.

Deși este prea devreme pentru a stabili efectele pe termen lung ale bolii, radiografiile a nouă plămâni ai pacienților au arătat, de asemenea, modele similare cu sticla înghețată în toate, ceea ce sugerează că au existat leziuni ale organelor “, a spus Tsang.

Analizele CT curente ale pacienților cu coronavirus arată „sticlă măcinată”, un fenomen în care lichidul se acumulează în plămâni și se prezintă sub formă de pete albe, după cum a raportat Aria Bendix de la Business Insider.

Boala pare să afecteze persoanele în vârstă, după cum a arătat focarul din Italia.

“Printre cei infectați, cei mai mulți se vor recupera”, a declarat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Simptomele cele mai frecvent raportate includ febră, tuse uscată și respirație greoaie, iar aproximativ 80% dintre pacienți se vor confrunta cu o boală ușoară, potrivit OMS.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021